Концерт Dan Stuart & Don Antonio

0
  • Легендарни амерички кантаутор и лидер фамозних Green on Red – Den Stjuart (Дeн Стjуарт) – први пут у својој каријери наступиће у Јагодини. Овога пута са њим ће на бини бити Дон Антонио, импресивни италијански гитариста и продуцент и последњих година кључни сарадник Алехандра Есковеда, који ће по други пут наступити у нашем граду.

Концерт ће се одржати у холу јагодинске гимназије „Светозар Марковић“ у четвртак 04.04.2019. године од 21.00 часова. Улазнице се продају на дан концерта на улазу у Гимназију по цени од 500 динара и 200 динара за ђаке и студенте.

Неки концерти морају да се доживе да би се схватило шта је то рокенрол. Ден Стјуарт је јединствен као аутор, певач, гитариста, шоумен и такав је још од осамдесетих година XX века. Прошлог лета објавио је роман, који прати и допуњује музички албум.

‘The Unfortunate Demise Of Marlowe Billings ” уз обавештење да му је то последњи албум који објављује. Марлоу трилогија дошла је до краја, приче које је хтео да исприча је испричао, остало ће ионако да вам каже диретно у лице на концертима широм света.

Дена Стјуарта неко зна као лидера Green on Red, групе која је блиско повезана са Paisley Underground екипом и почетком нечега што ће се пар деценија касније звати “ Amerikana”. За друге он је човек који је са Стивом Вином објавио манифест гитарске есенције као Danny & Dusty. За треће Стјуарт је цењени соло аутор који је уживо шаман који пред вама претвара воду у бурбон… Током каријере објавио је 13 студијских албума.

Антонио Граментијери (Antonio Gramentijeri) раније је предводио Sacri Cuori, а последњих година своју визију инструменталног космичког рокенрола свету представља као Дон Антонио и пријатељи. Свирао је уздуж и попреко Европом и Америком заједно са Есковедом, а продуцирао је и актуелни албум The Strange, супер-групе Криса Екмана и чланова Bambi Molesters и My Buddy Moose. Маестро Дон Антонио свирао је на три последња албума Дена Стјуарта.

За европску турнеју која ће обухватити 6 “домаћих” градова: Љубљана, Шибеник, Загреб, Београд, Крагујевац и Јагодина. Уколико до сада нисте слушали уживо овај експлозивни дует, не бисте смјели пропустити изузетног америчког кантаутора и тренутног највећег европског “америчког” музичара.

Детаљи и датуми у наставку:

21. март – Bree, BE – CC de Breughel

22. март – Den Haag, NL – Acoustic Alley

23. март – Lint, BE – Groot Vezet

24. март – Amen, NL – de Amer

28. март – Vienna, AT – Chelsea

29. март – Ljubljana, SI – Pinelina dnevna Soba

30. март – Sibenik, HR – Azimut

1. април – Zagreb, HR – Tvornica Kulture

2. април Belgrade, RS – Elektropionr

3. април Kragujevac, RS – SKC

4. април Jagodina, RS- Gymnaisum

7. април TBC

10. април Tiel, NL – Thedinghsweert

11. април Ed, NL – Live Stage Marnix

12. април Haarlem, NL – Roots of Heaven Festival

13. април – High Wycombe, UK – Ramblin Roots Review

14. април – London, UK – Aces & Eights

15. април – Bilbao, ES – Colegio de la Abogacía (free)

16. април – Madrid, ES – Café Berlin

17. април – Palma, Mallorca, ES – Rudy Sessions

18. април – S. Margherita Ligure, IT – Circolo Arci Orchidea

19. април – Florence, IT – Circolo Progresso

20. април – Padova, IT – venue tbc

21. април Ravenna, IT – Bronson – supporting Long Ryders

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР