Концерт Марк О Рајлиja (Marc O’Reilly) у Гимназији „Светозар Марковић“ у Јагодини

0

Један од представника нове музичке сцене Ирске, Marc O’Reilly, у склопу европске турнеје на којој ће промовисати нови студијски албум “ Morality „, одржаће концерт у суботу, 18.03.2017. године, у холу јагодинске Гимназије. Улазнице се могу купити у Туристичкој агенцији Атлантиk, а на дан концерта на улазу у Гимназију. Цена карте је 500 динара, а за ученике 200 динара.

Марк О Рајли (Marc O’Reilly) је ирски текстописац који своје песме спаја са дивљим блуз фрагменитима и враћа се чистим гласовним хармонијама.

Марк је објавио је три хваљена албума – “ Human Herdings “ (2011), “ My Friend Marx “ (2014) и прошлогодишњи “ Morality Mortality “ са којима је потврђен као један од најузбудљивијих уметника у оквиру фолк-блуз музичког жанра. Ова остварења су примила позитивне критике, а Марк се често пореди са уметницима попут Џона Мартина (John Martyn) или Бон Ивер-а. Марк је већ био на турнеји широм Европе, наступајући на водећим фестивалима међу којима су: Glastonbury, Electric Picnic, Beautiful Days, Boardmasters, Shambala i Dranouter. Наступао је и у Америци на Live in the Vineyard Festival у граду Напа у Калифорнији.

Заједно са својим братом Пјером (Pierre) основао је електро-поп дуо под називом R, а овај састав је добио одличне критике за свој деби сингл “ Change “ који је заузео прво место на Amazing Radio топ листи.

Марк је, такође, отпевао пратеће вокале за три песме новог албума састава Karios 4tet, који је снимљен у студију Питера Гебријела (Peter Gabriel), а који је касније изведен уживо на BBC- у током наступа Маида Вале у емисији Џејмија Калума (Jamie Cullum).

Британски Acoustic Magazine: “Класична акустична фолк-блуз хармонија која се протеже са обе обале Атлантика.”

Next2Shine.com: “ О’Реиллy свој електрични звук прожима са једном врстом чистоће емоционалног израза и полако,али истински нас води ка искрености.”

R2: “Запањујући низ мелодија.”

Програм турнеје:

линк ка званичном сајту: http://www.marcoreillymusic.com/

Фотографије са овог концерта можете погледати овде:

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР