Nagradni konkurs English Book

Izdavačka kuća „The English Book” i ove godine rapisuje Konkurs za najbolji literarni rad ili strip na engleskom jeziku pod nazivom “My English Book 2014”.

Prošle školske godine na ovom konkursu su učestvovali sledeći učenici naše škole: Nikola Milojević, Lazar Milenković, Nikola Milenković, Jovan Karličić, Ivan Ivanović, Filip Mitrović, i Mateja Jovanović. Radovi svih ovih učenika su ušli u izbor najboljih sto radova iz cele Srbije i svi su, zajedno sa predmetnim profesorom Marijom Milošević, pozvani 8. juna 2013. god. u Skupštinu grada Beograda na ceremoniju proglašenja pobednika i dodelu nagrada i priznanja. Ovaj skup uveličali su svojim prisustvom i Njegova Ekselencija, ambasador Velike Britanije u Srbiji – Majkl Devenport, kao i druge važne zvanice.

Učenik Nikola Milojević je svojom pesmom „My Father“ osvojio drugo mesto na ovom literarnom konkursu, za to dobio vrednu nagradu u vidu mnogih knjiga na engleskom jeziku, a pesma mu je objavljena u posebnom izdanju „The English Book”-a koje je imalo svoju promociju na Beogradskom sajmu knjiga u oktobru 2013. godine. U prilogu možete pročitati Nikolinu pobedničku pesmu, kao i još neke njegove pesme.

Ove godine „The English Book“ opet poziva sve učenike uzrasta osnovnih i srednjih škola iz Republike Srbije da im pošalju svoju priču, esej, pesmu ili strip na engleskom jeziku na temu po sopstvenom izboru.

Stručni žiri će doneti odluku o izboru više najboljih radova koji će biti objavljeni u knjizi koja će imati svoju promociju na Beogradskom sajmu knjiga u oktobru 2014. godine, a tri najbolja rada po oceni žirija biće i posebno nagrađena.

Rok za dostavu radova: 10. maj 2014. godine.

Proglašenje nagrađenih i dodela nagrada: 7. juni 2014. godine.

Vaše radove možete dostaviti na e-mail adresu: myenglishbook@englishbook.rs ili poštom na „The English Book”, Staro sajmište 29, Beograd, a najbolje bi bilo da radove predate svom predmetnom profesoru (profesoru engleskog jezika) ili profesorki Aleksandri Sekulić, koji će sve radove sakupljati najkasnije do 08. maja 2014. i poslati ih sve zajedno izdavačkoj kući.

Radove naših učenika sa prošlogodišnjeg takmičenja možete preuzeti ovde:

a1 Waking Life – Lazar Milenković

a1 My Father – Nikola Milojević

a1 Stranded – Jovan Karličić, Nikola Milenković i Ivan Ivanović