Призив Светог Духа за почетак нове школске године

0

У градским и сеоским школама на територији Града Јагодине у првим седмицама нове 2023/2024. школске године одржани су молебни за почетак новог годишњег циклуса рада у државним и приватним образовно-васпитним установама.

Ученици, наставници и ненаставно особље основних и средњих школа присуствовали су заједничким молитвама организованим од стране вероучитељског колегијума на челу са оцем Милошем Јелићем, координатором за верску наставу Архијерејског намесништва беличког. Молебни су по обичају одржани за школе у оним црквама у којима служе свештеници на чијим се парохијама те школе територијално налазе. И ове године је велики број деце и запослених у школском систему учествовао у Призиву Светог Духа који су молитвено предводили свештеници Архијерејског намесништва беличког.

Ученици и ученице Гимназије „Светозар Марковић“, са својим вероучитељем Угљешом Урошевићем и другим члановима наставничког већа, помолили су се заједно на молитви у цркви Светих апостола Петра и Павла преко пута наше школе, у уторак 12. септембра 2023. године у току преподнева. Молитву је предводио о. Миломир Тодоровић, надлежни парохијски свештеник за наше средњошколско училиште, основано 26. новембра давне 1869. године. Молитвеном сабрању присуствовали су и ученици основних и средњих школа које такође припадају парохијама ове цркве, са својим вероучитељима и учитељицама.

Након последње коленопреклоне молитве и кропљења агиазмом, уследила је подела бомбона док се певала химна Светом Сави Првом. Сви су се тако орошени благодаћу Божијом радосно враћали својим школским обавезама, жељни примопредаје знања и других вредности које се негују у просветном систему Републике Србије.

Вероучитељ Угљеша Урошевић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here