Svit džrimz ar mejd of diz!

0

Snovi su slike koje vidimo dok spavamo. Zbog svoje nerealnosti i širine, ali i verovatnog načina nastajanja, snovi su postali i sinonim za naše najdublje želje. Svi ljudi sanjaju, čak i životinje. Neki sanjaju u boji, neki imaju isključivo crno – bele snove, nečiji su relativno realni, nečiji su bizarni i apstraktni. Ali jedno je sigurno – snovi su simboličke prirode, oni se manifestuju kao skup metafora i predstavljaju poruke koje nam naša podsvest šalje. Pravilno tumačenje snova može biti vrlo korisno za svakog pojedinca. Evo jednog kratkog sanovnika koji vam može pomoći da pravilno protumačite mistične poruke vezane za Gimnaziju:

Gimnazija – ukoliko sanjate zgradu Gimnazije, to može imati mnogo značenja. Uglavnom ćete sanjati i druge stvari kao što su vaši drugovi ili omiljen profesor, a od toga zavisi i dalje tumačenje. Važno je napomenuti da je jako loš znak ukoliko ulazite na glavni ulaz, a ne na učinički kao svaki dobar đak. To znači da ćete upasti u razne stvari i probleme, ali za to ćete biti isključivo vi krivi.

Dvorište – Ah, to divno dvorište! Muškarci koji se znoje i devojke koje tračare! Niko nije savršen, ali to su vaši drugovi. Zbog toga je dvorište znak prijateljstva, radosti i srećnih dešavanja. Posebno dobar znak je ako je vreme sunčano – kišovito vreme može označavati dosadu.

Učionica – može imati dvosmisleno značenje. Ukoliko je puna vredne dece, ima slično simbolično značenje kao i školsko dvorište. Ukoliko je prazna, označava duboku prazninu u vama. Ispunite tu prazninu jednom gurmanskom s punog luka, a ako to ne pomogne, obratite se psihijatru.

Kontrolna vežba – kao i u javi, i u snu je kontrolna vežba simbol čistokrvne Božije nepravde koja vas gazi i pljuje kao da ste najveći šlajm. Sećate se onog 364. zadatka iz Krugove zbirke za koji ste rekli: „Ma daj, neće baš njega da stavi na kontrolnu!“? E baš taj zadatak će se pojaviti i zagorčati vam život! Knjige u šake i papir na astal, u suprotnom vam se crno piše.

Klavir – svi znate divan pianino u holu naše škole. Muzika je izraz najdubljih ljudskih osećanja, jer šta reći ne mogu reći, note govore s lakoćom. Oslušnite tu muziku. Da li neko uz nju peva? Zvuči li vam melodija poznato? Stvar je vrlo jednostavna – srećne i brze melodije označavaju uspeh i radost, tižne balade označavaju loš socijalni život.

Raspust – nema posebno simbolično značenje. Samo ste mnogo u bedaku kada vas majka polije hladnom vodom u sedam sati i podseti vas na to da ste (m)učenik koji mora redovno da se bori protiv vojske iracionalnih jednačina. „Dobro jutro!“

Muvanje – džaba ste se ponadali – muvanje u školi funkcioniše u snovima podjednako loše koliko i u pravom životu. Narednu nedelju provešćete isključivo s bakom ili dekom uz „Slagalicu“. „Dobro veče!“

Stepenice – najmističniji od svih simbola. Svi se redovno penjemo uz to golemo brdo. Stairway to heaven nije sigurno. Pentranje uz stepenice u snovima označava da ćete imati puno muka i rada, koji će doduše biti dobro nagrađeni ukoliko sve izdržite. Silazak niz stepenice je daleko lakši, ali brzina kojom će vaš život ići nizbrdo nakon ovog sna će učiniti da se osećate kao da vozite Porsche kabriolet niz Highway to Hell. Odajte toj pitanji počast koju zaslužuje, i proćićete dobro. Milostive su naše stepenice.

Autor: Miloš Milohanović

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR