15. Турнеја Слободне зоне

0

Турнеја Слободне зоне у оквиру овогодишњег избора доноси филм најпознатијег савременог немачког режисера Кристијана Пецолда Ундине (четвртак 27. мај, 18 ч) који поставља питање да ли је потрага за правом љубави заправо само мит. Можда се због тога и главна јунакиња зове Ундине, попут водених нимфи, митолошких бића.

На репертоару овогодишње Турнеје је и узбудљив ирански филм Јалда, ноћ за опроштај (четвртак 27. мај, 20 ч) који говори о 22-годишњој Миријам којој само гостовање у иранском ТВ ријалитију може да сачува живот и ослободи је смртне казне.

Публика у јагодинској гимназији имаће прилику да погледа и добитника Награде публике Слободне зоне, документарни филм У славу краљици (петак 28. мај, 18 ч) који говори о четири шахисткиње из Грузије које доносе револуцију у женском шаху широм планете и постају совјетске иконе женске еманципације током хладног рата.

Затим шпански играни филм Пад краља (петак 28. мај, 20 ч) који прати причу о Мануелу Лопезу – Видалу омиљеном политичару у свом региону, који има све. Али како то обично бива, досегнути врхунац заправо значи полако почети падати.

Више детаља о филмовима можете наћи на сајту Слободне зоне.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here