Čep za hendikep od jagodinskih gimnazijalaca

0

Na početku letnjeg raspusta protekle školske godine u gimnaziji „Svetozar Marković“ u Jagodini realizovana je još jedna faza humanitarne akcije koja se godinama sprovodi na inicijativu veroučitelja Uglješe Uroševića.

Tokom cele godine učenici, nastavnici i nenastavno osoblje rade na prikupljanju čepova od pet ambalaže, neprestano misleći na to kako će njihovo malo nekome biti mnogo. Kao i nekoliko puta do sada, put Zrenjanina u centar organizacije „Čep za hendikep“, pošla je pošiljka od dva velika džaka punih čepova koji su spremni za reciklažu. Smisao cele akcije je da se od novca dobijenog od te reciklaže kupe ortopedska pomagala i kolica za osobe koje imaju neki telesni izazov kada je kretanje u pitanju. Ovog puta prikupljeno je 37 kilograma za pomenutu svrhu.

Učenici i zaposleni u školi su još jednom puna srca otišli svojim kućama, sa znanjem da su se svojim prilogom ugradili u veliko dobro delo, kojim će ih između ostalog Gospod Hristos poznati i priznati kao svoje pred Ocem svojim nebeskim.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR