Гимназија у DELF систему

0

DELF је званични испити Министарства просвете Републике Француске који омогућава одређивање нивоа знања француског језика као и способност његове употребе. Важење ове дипломе је неограничено.

DELF испит и диплома су усклађени са нивоима заједничког европског оквира за живе језике Савета Европе. Свака диплома вреднује 4 језичке способности: усмено и писмено разумевање као и усмено и писмено изражавње.
Амбасада Француске у Београду, односно Француски институт – одељење за лингвистичку сарадњу, потписали су уговоре са одређеним државним школским установама у Србији, који им омогућавају да својим ученицима понуде полагање француског језика сходно њиховом нивоу знања – DELF у школским установама.
Од ове године гимназија ’’ Светозар Марковић’’ из Јагодине је постала део мреже школа које омогућавају својим ученицима полагање Delf scolaire испита, односно DELF у школским установама. Овај испит даје могућност адолесцентима добијање званичне потврде нивоа знања француског језика од А1 до Б2, признате у целој Европи.
Овом приликом желимо да похвалимо ученице Теодору Ђорђевић, Сташу Петровић и Андреу Костић за вољу, залагање и труд које су уложиле ове године и положиле DELF испит А2 нивоа.
Честитамо им на томе и желимо им да и следеће године буду тако сјајне и успешне у свим наставним али и ваннаставним активностима.
Више о DELF испиту:

http://www.institutfrancais.rs/category/skola-jezika/diplome-jezik/

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here