Концерт Краља Чачка – 29.04.2017. /СУБОТА/ 21.00

0

У суботу, 29.04.2017. године, у холу јагодинске гимназије „Светозар Марковић“, са почетком у 21.00 часова, одржаће концерт Краљ Чачка. Организатор овог концерта је Алтернативни културни центар.

Краљ Чачка (за неке познат и као Ненад Мaрић) у новембру 2014 најзад је изашао на главну музичку сцену Београда, Србије и света са синглом „Мој Аватар“. Две године и више десетина концерата касније Краљ је објавио први студијски албум „Земља снова“ да подвуче црту, обрадује фанове и ослободи место за нове песме, нове приче и судбине.

Неке ствари се знају и знаће се: да је Краљ Чачка у ствари Краљ Блата и да је Деда мраз шфорц и да водио бих љубав стобом да нисмо изгубили реч и да ја грлим те јако са пуно нежности и да људе није брига ни за небо ни за цвет и да ти не дође исто вече већ ти дође предвече…Али, сад је време за нове авантуре, нове концерте, нове песме и (што да не ) нови албум.

За многе посетиоце његових концерата, дилеме нема: Краљ Чачка јесте некрунисани владар музике коју је тешко сврстати у неку категорију. Истина је да се појављује у бљесковима и сваким новим извођењем изненади тиме колико је музика у ствари искључиво питање љубави и емоција. Његова инспирација лежи у оном, за многе савршеном скровишту:између најдубљих емоција и уметности свирања, између ноћи у задимљеном бару и јутра које мења све, између музике путујућих трубадура и тананих джез мелодија. Из тог скровишта Краљ Чачка излази на главну улицу и води нас са собом на пут око света. За оне који воле референце, музика Краља Чачка представља мешавину джеза, рокенрола и шансона, а није мали број оних који га називају српским Томом Вејтсом.

FB stranica: https://www.facebook.com/pages/Kralj-Čačka/133312805150
Bandcamp: https://popdepression.bandcamp.com/album/zemlja-snova

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here