Концерт: Norman Beaker Band

0

Британски блуз поново стиже у Јагодину! Концерт који љубитељи блуз звука и добре свирке никако не би требало да пропусте!

Norman Biker (Norman Beaker Band) одржаће концерт у холу јагодинске гимназије, у уторак, 12. фебруара, у склопу своје европске турнеје на којој промовише актуелни албум “ We See Us Later „, где ће наступати као “ power “ трио са почетком у 21 час.

2015. године албумом „Live in Belgrade“ Norman Beaker Trio инстантно је освојио све у свету блуза, нарочито хит нумером “ Only I Got What Other Guy Want “ која је обрела на самом врху интернационалних блуз листа. Позитивне критике из Велике Британије, преко Немачке, Белгије до Канаде само су поново потврдиле његов статус иконе и неоспорну репутацију једног од најбољих британских блуз музичара. Током 2017. Norman Beaker постао је осми Британац у 21. веку у Blues Hall of Fame.

Норман је неговао препознатљиви звук током читаве своје каријере било свирајући соло или сарађујући са највећим музичарима блуз, рок, џез, соул и поп музике са обе стране Атлантика, укЉучујући имена као што су Чак Бери (Chuck Berry), Џек Брус (Jack Bruce), Бади Гај (Buddy Guy), Ван Морисон (Van Morrison), Ловел Фулсон (Lowell Fulson) и B.B. King који је једном приликом изјавио: „Норман је као бели Freddie King“.

Оставши одан оним истинским, иновативним коренима који су британски блуз учинили великом музичком силом – без обизра на промене у трендовима – само су послужиле да Норманов рад остане савршен и савремен. Веран устаЉеној форми, Norman Beaker се враћа новим студијским албумом “ We See Us Later “ који је већ завредио позитивне резенције широм света. Плоча је плод рада читавог бенда, укључујући учешће маестра на саксофону Кима Нишикаваре (Kim Nishikawa) и виртуоза на клавијатурама Ника Стида (Nick Steed), чије је умеће пружили саставу нову димензију.

Норман још једном показује вештину комбинујући различите музичке жанрове попут првих британских R&B великана и уметника. Иако песмама одаје почаст сопственим херојима, а саме нумере варирају од блуза и рока, преко фанка и џеза до попа, оне су недвосмислено носе Бикеров потпис и лагано плове од једне до друге, остављајући слушаоца да се пита које ће наредно изненађење бити.

Као гост, на албуму се појављује и Лери Гарнер (Larry Garner), још један Blues Hall of Fame лауреат, који Норману прави друштво у песми “ I Don’t Want A Lover „, као и Стив Елис (Steve Ellis), оригинални вокал бенда The Love Affair који се појављује у госпел-блуз нумери “ Time and Tide „.

Ако је “ Live in Belgrade “ био сиров, жесток и како га је један музички рецензент описао „блуз напуњен тестостеронима“ ни ново студијско издање није ништа мање моћно. Норманово огромно искуство у продукцији у комбинацији са даром ка аранжерским детаЉима у свакој песми само доприноси квалитету који се може чути у свакој песми.

Norman Beaker Band састављен је од веома цењених британских музичара који су свој допринос комплетној рокенрол сцени дали концертним свирањем, или студијским радом за британске и светске великане – BB King, Бади Гај (Buddy Guy), Џек Брус (Jack Bruce), Алексис Корнер (Alexis Korner), Крис Фарлоу (Chris Farlowe), Лери Гарнер (Larry Garner), Грахам Бонд, Чак Бери (Chuck Berry), Роберт Плант, Џими Пејџ (Jimmy Page), Ван Морисон (Van Morrison), Ловел Фулсон (Lowell Fuslon), Питер Грин (Peter Green), Луизијана Ред (Louisiana Red), Фентон Робинсон и многи други.

Норман Бикер је предводник британске блуз сцене више од четири деценије, веома цењен гитариста, певач, текстописац и продуцент. Заједно с Ваном Морисоном три пута заредом напунио је Rojal Albert Hol.

Џон Прајс је један од заузетијих басиста у Британији. Снимао је и свирао с музичарима као што су: Ван Морисон, Ерик Бардон, Тони Ештон, Крис Фарлоу, Тони Мекфи, Херби Гоинс, Мик Абрахамс,… Члан је Biker Band-a преко двадесет година.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР