Прослава Светог Саве, школске славе – 27.01.2019.

0

У недељу, 27. јануара 2019. године Гимназија „Светозар Марковић“ у Јагодини обележила је школску славу 150. пут. У овој јубиларној години њеног постојања и рада школа је славу прославила традиционално.

На Савиндан у 9 сати ујутру у Цркви Светих апостола Петра и Павла прекопута школе служена је Света литургија у којој су учествовали ученици, наставници и ненаставно особље Јагодинске гимназије. Након службе, приликом резања славског колача, узнета је молитва Светом Сави, првом архиепископу Српске православне Цркве и просветитељу васцелог Српства, за здравље, спасење и благослов у раду свих „који се уче и који их уче“ у нашој школи. Колачар је ове године био професор географије Предраг Алексић са својом породицом – супругом Миленом и сином Костом. У 11 сати у свечаној сали Гимназије одржана је свечана академија на којој је беседу изговорио вероучитељ отац Немања Стефановић. У академији је учествовао школски хор којим је дириговао професор музичке културе Добривоје Рочкомановић, као и ученци драмске секције наше школе. Њих су овај пут припремиле професорке српског језика и књижевности Љиљана Јевтић Јовановић и Ана Станковић. Као солиста на академији истакла се млада музичка уметница и ученица 3. разреда Гимназије Милица Чикарић.

Након академије, захваљујући овогодишњем колачару, уследило је богато послужење за све присутне. Колач за наредну годину преузели су Предраг и Милица Миловановић, административни радник и професорка српсог језика и књижевности наше школе.

Ученици Гимназије узели су учешће и истакли се на градској 17. Светосавској академији одржаној уочи празника у сали Културног центра „Светозар Марковић“ са благословом Његовог преосвештенства Епископа крагујевачко-шумадијског Господина Јована.

Слике са Светосавске академије можете погледати овде:

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР