Призив Светог Духа на почетку школске 2021/2022. године

0

У цркви Светих апостола Петра и Павла, 10. септембра ове године,  одржана је свечана служба Призива Светог Духа поводом почетка нове школске године.

Ученици, наставници и ненаставно особље наше школе, на позив свих вероучитеља Беличког архијерејског намесништва, учествовали су у богослужењу заједно са осталим средњим и основним школама, које парохијски припадају цркви Светих апостола. Као и сваке године, на све присутне је призвана благодат Божија како би се нова знања и васпитање у нашој школи предавали у духу добре воље и на што успешнији начин. Невезано за то да ли неко похађа наставу веронауке или не, као и то да ли се неко уопште осећа припадником Цркве Божије, свакоме је потребна помоћ и утеха, нарочито у одсутним тренуцима и у временима искушења. То се као нарочита потреба показује у овом времену пандемије коронавируса када се страх и недоумица осећају на сваком кораку и  својеврсно безнађе у некој крајњој инстанци, све до тоталне индиферентности у односу на ситуацију у којој се сви налазимо.

Са благословом Божијим и срцима испуњеним новом надом да ће се постојеће стање што пре превазићи, присутни су отишли са вером да ће нова школска година протећи благо и да ћемо „добру битку да бијемо“ до краја који нам је свима задат као циљ, свакоме у складу са његовим задатком и службом у просветно-васпитном систему.

 

вероучитељ Угљеша Урошевић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here