Школска слава 2021.

0

На Савиндан 2021. године Гимназија „Светозар Марковић“ прославила је школску славу. Наставно, ненаставно особље и ученици школе обележили су своју славу нешто другачије но ранијих година.

Будући да је уобичајена Светосавска академија изостала услед епидемиолошке ситуације, настојали смо да читава недеља буде у свечаном духу празника. У том смислу, припремљени су панои на тему светосавља, који су се налазили у холу школе. Тематски су подељени у три целине. Један део односио се на одабране сегменте биографије Светог Саве, са становишта поетизоване историје, житија и народног предања. Други фрагмент садржао је поезију посвећену Светом Сави, док је трећи – „Путевима Савиних мудрости“ обухватао делове изабраних беседа владике Николаја Велимировића, Матије Бећковића и других аутора и цитате из дела Светог Саве.

На дан славе у цркви Светих апостола Петра и Павла обављено је резање славског колача, чему је традиционално присуствовао део колектива. Овогодишњи колачар била је Ана Јањић, проф. српског језика и књижевности, са породицом. Сви присутни помолили су се за здравље и напредак дома колачара, свих наших ученика и запослених. У присуству оца Миломира, надлежног свештеника, и осталог свештенства и вероучитеља Угљеше Урошевића, присутни су заблагодарили за постојеће добро, умоливши благослов за будућа постигнућа свих ђака, особља школе и њихових породица.

Након тога, пригодним окупљањем и послужењем у Гимназији окончана је прослава школске славе, са надом да ће предстојећи месеци донети боље околности за живот и рад, у здрављу и у светлу образовања и васпитања којима тежимо. Колачар за наредну школску годину је Наташа Петровић, проф. математике, са породицом.

Ана Јањић, проф. српског језика и књижевности

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here