Ученица Гимназије освојила 2. место на Светосавском ликовном конкурсу

0

Прослава Школске славе за наше ученике, управу, наставно и ненаставно особље ове 2021. године традиционално је почела 26. јануара, уочи празника Светог оца нашег Саве Немањића. Празнично бденије у Старој Милошевој цркви у Јагодини служио је Његово преосвештенство Епископ шумадијски и администратор Архиепископије београдско-карловачке, Господин Јован, са саслужитељима и верним народом. Након богослужења владика је честитао свим ученицима награђеним на празничном ликовном конкурсу и поделио им награде.

Ученици средњих школа су, у ванредним околностима изазваним пандемијом коронавируса, крајем претходне и почетком ове године вредно радили на изради, прикупљању и слању својих ликовних радова на Светосавски конкурс, радујући се Школској слави. Ради се о наградном конкурсу „Љубодраг Јанковић Јале“ фондације „Мића Градинг“ и намењен је ученицима 3. разреда средњих школа у Јагодини. Међу награђеним ученицима било је и јагодинских гимназијалки. Еминентни стручни жири из Београда одлучио је да је Сташа Ђорђевић из одељења 3-5 наше школе освојила 2. награду у износу од 50 евра. Она је заједно са Кристином Радојевић из одељења 2-5, чији је рад ушао у ужи избор за прва три места, добила монографију великог јагодинског сликара Љубодрага Јанковића Јалета. Уз то су обе ученице награђене и једнодневним излетом у Нови Сад са посетом Галерији Матице српске, Спомен збирци Павла Бељанског и Галерији ликовне уметности Поклон збирка Рајка Мамузића, са стручним вођењем. Међу добитницима су се нашле и наше ученице: Похвалница за ужи избор – Зорана Николић 1-6, и Похвалнице за учешће – Исидора Стојадиновић 2-1 и  Тијана Томић 3-6.

Владика је након доделе награда са својим свештенством и верујућим народом погледао изложбу ликовних радова са конкурса у просторијама Старе Милошеве цркве. Остало је да се надамо да ће овај ликовни конкурс постати традиција као позив на неговање уметности као важног аспекта духовности сваког народа, нарочито у ово доба године када празнујемо и славимо највећег просветитеља рода нашега.

Опширније на страници:

eparhija-sumadijska.org.rs

                                                                             вероучитељ Угљеша Урошевић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here