Svojim akcijama, učenici odeljenja II-1 pokazali da su društveno odgovorni mladi ljudi

1

Učenici odeljenja II-1 su pokazali da im je pored dobrog uspeha važno da budu i društveno odgovorni mladi ljudi.

Ovi učenici su krajem decembra 2018. godine pokrenuli akciju prikupljanja slatkiša za paketiće za osobe koje na neki način nemaju toliko sreće kao oni. Veoma smo ponosni na činjenicu da se na ovu akciju odazvao veliki broj učenika i nastavnika naše škole, tako da su učenici uspeli da naprave oko 40 paketića. Paketiće su uručili štićenicima Dnevnog boravka i deci koja su se 31.12.2018. godine zatekla na dečijem odeljenju bolnice u Jagodini, i time im bar malo ulepšali početak ove godine.

Dana 09.04.2019. godine, su učenici ovog odeljenja odlučili da daju svoj doprinos ozelenjavanju grada u kome živimo tako što su sa predstavnicima Gradskog zelenila organizovali akciju sađenja jednog platana na Beličkom keju.

Nadamo se je ovo tek prvo drvo koje su zasadili i da su njegovom sadnjom započeli nešto što će postati tradicija učenika Gimnazije ,,Svetozar Marković’’, a to je da pomognu da naš grad bude što zeleniji. Ovom prilikom se zahvaljujemo i predstavnicima Gradskog zelenila koji su nas podržali u toj našoj ideji i pomogli da je realizujemo.

Odeljenski starešina II-1, Aleksandra Sekulić

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR