Hakaton за средњошколце

0

Удружење студената информатике ФОНИС по други пут организује пројекат Hakaton за средњошколце.

Удружење студената информатике ФОНИС по други пут организује пројекат Hakaton за средњошколце који је осмишљен тако да ученике средњих школа подстакне да се упусте у свет информационих технологија и пружи им почетно знање о програмској логици, језицима и писању програмских кодова. Ове године се Hakaton организује 7. децембра на Факултету организационих наука.

Пројекат се састоји из четири дела:  теста, радионица, пројектног задатка и самог Hakaton.

Тимови састављени од три или четири члана прво раде онлајн тест знања. Најбољих 16 тимова пролазе у следећи круг, односно, стичу услов да присуствују радионицама. Радионице ће се одржати на Факултету организационих наука где ће средњошколци проћи кроз основне аспекте знања које им је потребно. На основу радионица се тимовима даје пројектни задатак, а за Hakaton се квалификује осам тимова који га буду најбоље урадили. Hakaton преставља двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању на коме ће ученици средњих школа имати прилику да примене научено и пробају да реше задати проблем, истовремено се дружећи са својим вршњацима сличних интересовања.

ФОНИС је студентска организација која окупља будуће ИТ стручњаке у циљу учествовања на стручним предавањима, курсевима, такмичењима и семинарима, рада на пројектима, као и остваривања стручних пракси у области информационих технологија.

Пријаве за Hakaton за средњошколце су отворене од 25.10. до 10.11, а право на учешће имају сви средњошколци на територији Републике Србије.

Више информација о самом такмичењу и пријави можете пронаћи на сајту http://hzs.fonis.rs.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР