Радионици о снимању и монтирању кратких видео материјала

0

У суботу, 21. септембра 2019. године, ученице 3. разреда филолошког смера наше школе су присуствовале Радионици о снимању и монтирању кратких видео материјала  која се одржала у САЕ институту у Београду. Посета радионици је једна од  награда за победу на прошлогодишњем конкурсу за снимање краткометражног филма организованом од стране иститута Сервантес. Како награђени матуранти због бројних обавеза око поласка на жељене студије нажалост нису били у могућности да присуствују овом догађају и искористе једну од освојених награда у договору са професором одлучено је да ученице 3. године присуствују овом значајном предавању.  Радионицу је водио Андреја Хамовић, шеф одсека за филмску продукцију САЕ института.

„Драго ми је да сам имала прилику да присуствујем овој радионици јер сам доста сазнала о самом филму и начину снимања истог, а и ово искуство ће ми свакако бити од велике помоћи јер планирам  да се пријавим на наредни конкурс за краткометражни филм следеће године“ каже Милица Ранђеловић, ученица 3. године филолошког смера.

Након завршене радионице, уценицама је дата прилика да посете Escape room. На тему ,, Voodoo tales “ успешно су решиле многе мистерије и изашле пре предвиђеног времена. „Никада нисам била љубитељ хорор филмова и увек сам их се бојала, али драго ми је да сам успела да превазиђем тај страх и без проблема изашла из собе“, изјавила је ученица 3. године филолошког смера, Уна Радосављевић.

У разговору са Емом Милојевић, ученицом 3. године филолошког смера, сазнајемо да јој је била велика част да присуствује радионици јер је велики љубитељ филмова и да је Escape room свакако доживљај који ће дуго памтити.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР