Ива Миленковић, ученица трећег разреда, освојила прво место на поморавској Франкофонији 2021.

0

На Међународни дан Франкофоније, који се прославља 20. марта, поборнике француског језика, културе и уметности у јагодинској Гимназији сачекала је лепа вест.

Пристигли су резултати Франкофоније 2021, која се, у организацији Француске секције Поморавља, за средњошколце одржавала по други пут. Иако су се језичке и музичке способности такмичара, за разлику од ранијег сусретања, ове године приказивале онлајн, околности извођења нису умењиле радост и креативност наших ученика и професора.

Стручни жири Поморавске франкофоније, који су чинили Александра Стевановић, просветна саветница у Школској управи Јагодина, Милица Обрадовић, наставник музичке културе у ОШ “Горан Остојић“ у Јагодини, и Иван Милојевић, наставник разредне наставе у ОШ “Рада Миљковић“ у Јагодини, одлучио је да прву награду у категорији „Les lycéens chantent“ понесе Ива Миленковић, ученица 3. разреда Гимназије „Светозар Марковић“ у Јагодини“, чији је предметни професор Андријана Николић. Ива је изводила песму „Hurt“ Кристине Агилере (version française – Johanna Garcini), у чијој интерпретацији јој је, поред професора француског језика, помогао проф. музичке културе Добривоје Рочкомановић, коме се овом приликом свесрдно захваљујемо.

Чиститамо Иви, са надом да ћемо и следеће године достојно представити ентузијазам наших ученика и професора и приврженост француском језику и култури, који се негују у нашој школи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here