Iva Milenković, učenica trećeg razreda, osvojila prvo mesto na pomoravskoj Frankofoniji 2021.

0

Na Međunarodni dan Frankofonije, koji se proslavlja 20. marta, pobornike francuskog jezika, kulture i umetnosti u jagodinskoj Gimnaziji sačekala je lepa vest.

Pristigli su rezultati Frankofonije 2021, koja se, u organizaciji Francuske sekcije Pomoravlja, za srednjoškolce održavala po drugi put. Iako su se jezičke i muzičke sposobnosti takmičara, za razliku od ranijeg susretanja, ove godine prikazivale onlajn, okolnosti izvođenja nisu umenjile radost i kreativnost naših učenika i profesora.

Stručni žiri Pomoravske frankofonije, koji su činili Aleksandra Stevanović, prosvetna savetnica u Školskoj upravi Jagodina, Milica Obradović, nastavnik muzičke kulture u OŠ “Goran Ostojić“ u Jagodini, i Ivan Milojević, nastavnik razredne nastave u OŠ “Rada Miljković“ u Jagodini, odlučio je da prvu nagradu u kategoriji „Les lycéens chantent“ ponese Iva Milenković, učenica 3. razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini“, čiji je predmetni profesor Andrijana Nikolić. Iva je izvodila pesmu „Hurt“ Kristine Agilere (version française – Johanna Garcini), u čijoj interpretaciji joj je, pored profesora francuskog jezika, pomogao prof. muzičke kulture Dobrivoje Ročkomanović, kome se ovom prilikom svesrdno zahvaljujemo.

Čistitamo Ivi, sa nadom da ćemo i sledeće godine dostojno predstaviti entuzijazam naših učenika i profesora i privrženost francuskom jeziku i kulturi, koji se neguju u našoj školi.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR