Концерт: Artan Lili + SickTer

0

Састав Artan Lili ће 02.02.2019. године, одржати концерт у холу јагодинске гимназије (Слободана Пенезића Крцуна 1), концерт ће почети у 21.00 . Као предгрупа ће од 20.00 часова наступити неготинско-нишка група SickTer.

Са радошћу вас обавештавамо да нам у Јагодину по први пут долазе вероватно најјачи представници савремене музичке сцене код нас и у региону.

Даме и господо, београдска ноисе-поп атракција Artan Lili!!!

„Разлога за журку је увек много и свашта смо спремили за вас. Ових дана смо завршили објављивање другог албума новим хит синглом На мишиће и у фазону смо да се сви заједно проведемо као цареви у Јагодини!“ – еуфорично су изјавили чланови групе.

Као гости на концерту ће наступити сјајни неготинско-нишки трио SickTer

Подсећања ради, београдска ноисе-поп група Artan Lili постоји од 2013. године. Групу чине Бојан Слачала, Романа Слачала, Марко Ајковић И Иван Скопулович. Постали су познати по сукцесивном издаваштву својих сингл-спотова. Њихови синглови од тада до данас освајају прва места свих релевантних топ листа у земљи и региону. До сада су издали 2 албума “Artan Lili” и “New deal”:

https://artanlili.bandcamp.com/

Дакле, не пропустите прилику за једно интимно дружење са овим мајсторима за журку!

БИОГРАФИЈА:

Artan Lili је несумњиво најчешће помињани састав у региону у претходних пар година, када се причало о новим снагама на домаћој и регионалној рок сцени. Група постоји од 2013. године, али се током времена постава усталила у сада већ препознатљиву четворку: Марко Ајковић – бубањ, Бојан Слачала – бас и вокал, Иван Скопулович – гитара и Романа Слачала – вокал, даире.

Artan Lili завршене песме објављују сукцесивно, преко Bandcamp платформе у форми синглова. Овакав метод – сингл по сингл у савременом издаваштву сматрају својом иновацијом, јер нико пре њих то није урадио. На тај начин осавремењују застарели вид издавања албума.

Својим сингловима освајају прва места свих релевантних радијских и ТВ топ листа у земљи и региону. Најзанимљивији је пласман песме“Ако станемо ту“, која је одмах као новитет засела на прво место листе Дискомера Студија Б, што је пре њих, у 40 година постојања листе, пошло за руком само Бијелом Дугмету, Екатарини Великој и групи Кал.

О ЊИМА СУ РЕКЛИ:

“Једно од најјачих имена која су се појавила на регионалној сцени задњих година су свакако београдски Артан Лили који од почетка свог постојања имају своју спику и не одустају од ње. Ово је бенд о којем ћемо још много чути наредних година!“

Синиша Миклаужић – музички критичар за Muzika.hr

“Artan Lili је нешто најзанимљивије из регије што сам чуо у посљедњих неколико година. Енергична, плесна, пјевна и надасве заразна глазба настала на корјенима еex Yu глазбене сцене осваја на прву – резултат је то чистог талента, добро осмишљеног начина издавања синглеова и највише од свега – вјере у свој рад- “

Сандро Његован – музички критичар за Sound Report

“Њихови синглови и спотови се сукцесивно појављују већ месецима на доступним медијима, и са задовољством бележе нови помак на овдашњој музичкој сцени, у њеној поезији и самосвести.”

Драган Амброзић – музички критичар

 

 

“Артан Лили је један од оних бендова који те „заразе“ на прво слушање – налетиш на спот на Yоутубе-у, одмах пожелиш да чујеш још неку ствар, па још неку… У следећем моменту већ правиш целу листу коју слушаш на „repeat“ у ишчекивању да избаце нешто ново.”

Ана Калаба, 24 сата

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here