Термини пријаве и полагања пријемних испита за специјализована одељења

0

Поштовани родитељи, законски заступници и будући ђаци,

Обавештавамо Вас да ће у периоду од 12. до 15. априла 2021. године, родитељи, односно други законски заступници моћи да пријаве своје дете за полагање пријемног испита електронским путем за упис у специјализована одељења јагодинске гимназије:

  • смер Ученици са посебним способностима за рачунарство и информатику (математика)
  • смер Ученици са посебним способностима за филолошке науке-живи језици-енглески језик (српски и енглески)

на порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs). Више о начину подношења електронске пријаве можете прочитати ОВДЕ.

Сви који не искористе предност електронског подношења пријава за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику моћи ће да лично предају у два примерка у школи 15. и 16. априла 2021. године (од 9 до 16 часова), код секретара установе. Оверен примерак пријаве је доказ да је извршено пријављивање.

Формулар пријаве можете преузети овде:

  • Ученици са посебним способностима за филолошке науке – живи језици – енглески језик (doc  pdf)
  • Ученици са посебним способностима за рачунарство и информатику (doc pdf)

У обрасцу пријаве се наводи шифра коју ученик добија и уписује се у његову књижицу. Ове шифре ће ученици ако их немају накнадно доставити када их добију у матичној основној школи.

Пријемни испит:

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику (математика)  биће организован у недељу 09.05.2021. године. (у термину од 10-12 часова)

Пријемни испит у филолошким гимназијама и филолошким одељењима биће организован у суботу 15.05. (српски језик у термину од 10-12 часова) и недељу 16.05.2021. године  (енглески језик у термину од 10-12 часова).

Овде можете преузети:

Конкурс за упис ученика у средњу школу за школску 2021/22. годину
Календар активности за спровођење завршног испита за школску 2020/2021. годину и уписа ученика у средњу школу за школску 2021/2022. годину
Правилник о упису ученика у средњу школу за школску 2021/22 годину
Уписне шифре за упис ученика у средњу школу за школску 2021/2022. годину

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here