Termini prijave i polaganja prijemnih ispita za specijalizovana odeljenja

0

Poštovani roditelji, zakonski zastupnici i budući đaci,

Obaveštavamo Vas da će u periodu od 12. do 15. aprila 2021. godine, roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici moći da prijave svoje dete za polaganje prijemnog ispita elektronskim putem za upis u specijalizovana odeljenja jagodinske gimnazije:

  • smer Učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (matematika)
  • smer Učenici sa posebnim sposobnostima za filološke nauke-živi jezici-engleski jezik (srpski i engleski)

na portalu Moja srednja škola (mojasrednjaskola.gov.rs). Više o načinu podnošenja elektronske prijave možete pročitati OVDE.

Svi koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja prijava za polaganje prijemnog ispita, prijavu u papirnom obliku moći će da lično predaju u dva primerka u školi 15. i 16. aprila 2021. godine (od 9 do 16 časova), kod sekretara ustanove. Overen primerak prijave je dokaz da je izvršeno prijavljivanje.

Formular prijave možete preuzeti ovde:

  • Učenici sa posebnim sposobnostima za filološke nauke – živi jezici – engleski jezik (doc  pdf)
  • Učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (doc pdf)

U obrascu prijave se navodi šifra koju učenik dobija i upisuje se u njegovu knjižicu. Ove šifre će učenici ako ih nemaju naknadno dostaviti kada ih dobiju u matičnoj osnovnoj školi.

Prijemni ispit:

Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (matematika)  biće organizovan u nedelju 09.05.2021. godine. (u terminu od 10-12 časova)

Prijemni ispit u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima biće organizovan u subotu 15.05. (srpski jezik u terminu od 10-12 časova) i nedelju 16.05.2021. godine  (engleski jezik u terminu od 10-12 časova).

Ovde možete preuzeti:

Konkurs za upis učenika u srednju školu za školsku 2021/22. godinu
Kalendar aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2020/2021. godinu i upisa učenika u srednju školu za školsku 2021/2022. godinu
Pravilnik o upisu učenika u srednju školu za školsku 2021/22 godinu
Upisne šifre za upis učenika u srednju školu za školsku 2021/2022. godinu

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR