Učenica Gimnazije osvojila 2. mesto na Svetosavskom likovnom konkursu

0

Proslava Školske slave za naše učenike, upravu, nastavno i nenastavno osoblje ove 2021. godine tradicionalno je počela 26. januara, uoči praznika Svetog oca našeg Save Nemanjića. Praznično bdenije u Staroj Miloševoj crkvi u Jagodini služio je Njegovo preosveštenstvo Episkop šumadijski i administrator Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, Gospodin Jovan, sa saslužiteljima i vernim narodom. Nakon bogosluženja vladika je čestitao svim učenicima nagrađenim na prazničnom likovnom konkursu i podelio im nagrade.

Učenici srednjih škola su, u vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa, krajem prethodne i početkom ove godine vredno radili na izradi, prikupljanju i slanju svojih likovnih radova na Svetosavski konkurs, radujući se Školskoj slavi. Radi se o nagradnom konkursu „Ljubodrag Janković Jale“ fondacije „Mića Grading“ i namenjen je učenicima 3. razreda srednjih škola u Jagodini. Među nagrađenim učenicima bilo je i jagodinskih gimnazijalki. Eminentni stručni žiri iz Beograda odlučio je da je Staša Đorđević iz odeljenja 3-5 naše škole osvojila 2. nagradu u iznosu od 50 evra. Ona je zajedno sa Kristinom Radojević iz odeljenja 2-5, čiji je rad ušao u uži izbor za prva tri mesta, dobila monografiju velikog jagodinskog slikara Ljubodraga Jankovića Jaleta. Uz to su obe učenice nagrađene i jednodnevnim izletom u Novi Sad sa posetom Galeriji Matice srpske, Spomen zbirci Pavla Beljanskog i Galeriji likovne umetnosti Poklon zbirka Rajka Mamuzića, sa stručnim vođenjem. Među dobitnicima su se našle i naše učenice: Pohvalnica za uži izbor – Zorana Nikolić 1-6, i Pohvalnice za učešće – Isidora Stojadinović 2-1 i  Tijana Tomić 3-6.

Vladika je nakon dodele nagrada sa svojim sveštenstvom i verujućim narodom pogledao izložbu likovnih radova sa konkursa u prostorijama Stare Miloševe crkve. Ostalo je da se nadamo da će ovaj likovni konkurs postati tradicija kao poziv na negovanje umetnosti kao važnog aspekta duhovnosti svakog naroda, naročito u ovo doba godine kada praznujemo i slavimo najvećeg prosvetitelja roda našega.

Opširnije na stranici:

eparhija-sumadijska.org.rs

                                                                             veroučitelj Uglješa Urošević

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR