Наградни конкурс English Book

Издавачка кућа „The English Book” и ове године раписује Конкурс за најбољи литерарни рад или стрип на енглеском језику под називом “Мy English Book 2014”.

Прошле школске године на овом конкурсу су учествовали следећи ученици наше школе: Никола Милојевић, Лазар Миленковић, Никола Миленковић, Јован Карличић, Иван Ивановић, Филип Митровић, и Матеја Јовановић. Радови свих ових ученика су ушли у избор најбољих сто радова из целе Србије и сви су, заједно са предметним професором Маријом Милошевић, позвани 8. јуна 2013. год. у Скупштину града Београда на церемонију проглашења победника и доделу награда и признања. Овај скуп увеличали су својим присуством и Његова Екселенција, амбасадор Велике Британије у Србији – Мајкл Девенпорт, као и друге важне званице.

Ученик Никола Милојевић је својом песмом „Мy Father“ освојио друго место на овом литерарном конкурсу, за то добио вредну награду у виду многих књига на енглеском језику, а песма му је објављена у посебном издању „The English Book”-а које је имало своју промоцију на Београдском сајму књига у октобру 2013. године. У прилогу можете прочитати Николину победничку песму, као и још неке његове песме.

Ове године „The English Book“ опет позива све ученике узраста основних и средњих школа из Републике Србије да им пошаљу своју причу, есеј, песму или стрип на енглеском језику на тему по сопственом избору.

Стручни жири ће донети одлуку о избору више најбољих радова који ће бити објављени у књизи која ће имати своју промоцију на Београдском сајму књига у октобру 2014. године, а три најбоља рада по оцени жирија биће и посебно награђена.

Рок за доставу радова: 10. мај 2014. године.

Проглашење награђених и додела награда: 7. јуни 2014. године.

Ваше радове можете доставити на е-mail адресу: myenglishbook@englishbook.rs или поштом на „The English Book”, Старо сајмиште 29, Београд, а најбоље би било да радове предате свом предметном професору (професору енглеског језика) или професорки Александри Секулић, који ће све радове сакупљати најкасније до 08. маја 2014. и послати их све заједно издавачкој кући.

Радове наших ученика са прошлогодишњег такмичења можете преузети овде:

a1 Waking Life – Лазар Миленковић

a1 My Father – Никола Милојевић

a1 Stranded – Јован Карличић, Никола Миленковић и Иван Ивановић