Гордон Рафаел (Gordon Raphael) са бендом The Half Full Flashes гостује у Јагодини

0

Гордон Рафаел (Gordon Raphael), продуцент који је најзаслужнији је за прве демо снимке, као и за епохални деби албум бенда The Strokes – Is This It?, премијерно ће наступити и отворити европску турнеју са својим бендом The Half Full Flashes у четвртак, 3. маја 2018. године у Београд (клуб Дорћол Плац) . Дан касније наступаће у Јагодини, у гимназији „Светозар Марковић“.

Гордон Рафаел (Raphael) је амерички музичар који је најпознатији по свом продуцентском умећу и препознавању истинских талената, те њиховом катапултирању међу глобалне звезде. Најзаслужнији је за прве демо снимке, као и за епохални деби албум бенда The Strokes – Is This It? Започео је сарадњу са Реџином Спектор (Regina Spektor) када му је неко препоручио да провери „непознату руску девојку“.

Као музичар, Гордон је оформио два бенда у родном Сијетлу, Mental Mannequin и Colour Twigs. Током деведесетих и добро познате гранџ револуције био је клавијатуриста у психоделичном бенду Sky Cries Mary, као и члан дарк-wаве састава Absinthee with Anna Mercedes.

Упоредо са успехом првог албума Strokesa, 2002. године се сели у Лондон и оснива студио The Silver Transporterraum of London. У првим годинама сарађивао је са око 30 бендова, а био је задужен за звук на наступима бенда The Libertines на њиховој првој званичној британској турнеји.

2005. године сели се у Берлин где је сарађивао са бројним европским бендовима међу којима су Zeno and the Stoics (Мадрид), Mikkel Glasser (Копенхаген), Husky Stash (Берлин), Sue and the Unicorn (Берлин), Satellites (Мајорка), Big Deal (Лондон), A Brand (Брисел), Deportivo (Париз), Scanners (Лондон), Olivia Anna Livki (Берлин), Super 700 (Берлин), Ian Astbury (Лондон), Eva Loft (Берлин), The Michelles (Берлин).

Иако су Дејмон Албарн (Damon Albarn), Ијан Браун (Ian Brown), Ијан Естбери (Ian Astbury) из бенда the Cult као и шпански колектив Hinds – уз огроман број мањих бендова – имали прилике да посведоче о квалитету његове продукције, Гордон Рафаел је, пре свега, музичар и кантаутор: “Волим да продуцирам, али свирање гитаре и писање песама је оно што сам одувек радио”, каже Рафаел и додаје “само сам желео да покажем шта знам да радим са друге стране стола, али продуцирање је почело да ми постаје препрека”.

Сада то надокнађује новом плочом под називом Sleep On The Radio објављену 9. фебруара ове године. Албум садржи дванаест изузетних нумера које рефлектују све оно што је слушао током живота, али су нарочито инспирисане глам-роцк ером Дејвида Боувија (David Bowie), непоновљивим звуком гитаре Мика Ронсона (Mick Ronson), глам-поп савршенством Sparksa из Kimono My House периода и љубави према прог-роцку и чудним звуцима Френка Запе (Frank Zappa).

Поред овога, Гордон је створио потпуно нови пратећи бенд стациониран у Берлину. У питању су позати музичари Данијел Бенџамин (Daniel Benjamin) и Елени Зафиријаду (Eleni Zafiriadou) из групе Sea & Air и бубњар Кевин Кун (Kuhn), члан састава Die Nerven.

Карте за концерт се могу купити у туристичкој агенцији Атлантик по цени од 500 динара и 200 динара за ученике и студенте, као и на дан концерта на улазу у Гимназију.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР