Мрежа младих Србије против корупције

0

Удружење грађана „Свет речи“ из Велике Плане, уз подршку Америчке амбасаде, реализује пројекат „Мрежа младих Србије против корупције“. У склопу пројектних активности, 13. и 14. новембра, у трајању од 10 сати, оганизована је обука младих и њихових наставника –  ментора из 10 градова Србије. Обука је усмерена на изградњу капацитета младих за препознавање и супротстављање корупцији.

Пројектом је обухваћено укупно 20 школа из Србије, и то из следећих градова: Бора, Мајданпека, Зајечара, Сомбора, Пожаревца, Великог Градишта, Кучева, Врања, Владичиног Хана, Бујановца, Власотинца, Јагодине, Деспотовца, Београда, Крагујевца,  Краљева, Шапца, Велике Плане, Смедеревске Паланке и Смедерева.

Нашу школу на обуци представљале су ученице четвртог разреда природно – математичког смера, Анђела Максимовић и Ивона Баталовић, и професорка социологије Марија Станојевић. У складу са стеченим знањима и вештинама, у периоду до априла 2020. планирано је спровођење читавог низа акција: радионице вршњачких едукатора са младима из наше, као и из осталих средњих школа у граду, уређење школског паноа са анти – корупцијском поруком, обележавање Међународног дана борбе против корупције 9. децембра (подела пропагандног материјала на градском тргу и у локалним институцијама).

Завршни симпозијум биће организован априла месеца 2020. године у Врњачкој Бањи, где ће се разменити искуства наставника – ментора и ученика о спроведеним активностима.

Марија Станојевић, проф. социологије

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here