Mузичка дешавања у јагодинској гимназији у школској 2017/2018.

0

Драги ученици, настављамо са низом музичких дешавања у нашој школи и у овој новој 2018-ој години.

Први догађај који следи је „Концерт за све просветне раднике“, нашег професора музичке културе Добривоја Рочкомановића и његовог бенда „Креативна зона“ , који ће бити одржан за време зимског школског распуста у четвртак 08.02.2018.године, са почетком у 21.00 час.

Већ два дана касније, у суботу 10.02.2018. године, са почетком у 21.00 час концерт ће одржати  Norman Beaker.

Не треба заборавити да нам се ближи и прослава дана школе 26.03.2018. године, где ћете на свечаној академији моћи да чујете Хор јагодинске гимназије.

Комплетан списак свих музичких дешавања која ћете бити у прилици да постите у нашој школи у другом полугођу школске 2017/18. године можете погледати у табели испод.


Mузичка дешавања у јагодинској гимназији у школској 2017/2018. години

Датум ГРУПА ФОТО О САСТАВУ ВИДЕО
08.02.2018.
21.00 ч
Професор Добривоје Рочкомановић и његов бенд – Концерт за просветне раднике
Креативна Зона је бенд из Јагодине, који постоји у овом саставу од 2014. године. Бенд се бави извођењем различитих музичких стилова, обрадама најпознатијих домаћих и светских нумера, почев од еxYУ роцк сцене, иностраних поп и роцк хитова 80-их и 90-их, до најмодернијег поп и електро звука.Бенд је састављен од пет чланова – вокал, бубњеви, бас гитара, соло гитара и клавијатура.
10.02.2018.
21.00 ч

Norman Beaker – Норман је неговао препознатљиви звук током читаве своје каријере било свирајући соло или сарађујући са највећим музичарима блуз, рок, џез, соул и поп музике са обе стране Атлантика, укључујући имена као што су Чак Бери (Chuck Berry), Џек Брус (Jack Bruce), Бади Гај (Buddy Guy), Ван Морисон (Van Morrison), Ловел Фулсон (Lowell Fulson) и B.B. King који је једном приликом изјавио: „Норман је као бели Freddie King“.
10.03.2018. E-play – је српска алтернативна рок група из Београда, са радом почиње 1998. године. Њихови текстови су често писани у минималистичком духу, а звук често садржи елементе електронског и психоделичног рока. Њихова песма „Први поглед твој“ је коришћена у филму Муње, док је песма „In The Middle“ коришћена у филму Лавиринт.
11.03.2018. Don Antonio – Антонио Граментиери (Antonio Gramentieri) је један од ретких музичара који је филозофију и осећај космичке америчке музике адаптирао угођају и звуцима медитерана, тачније своје Италије, али оне у сновима и изгубљеним временима. Своју музичку визију Антонио ствара кроз сопствени бенд Sacri Cuori, или кроз заједнички рад са многим америчким великанима, чији је најважнији европски сарадник, међу којима су Дан Стуарт (Dan Stuart) и Алејандро Есцоведо (Alejandro Escovedo).
20.04.2018. Wille and the Bandits – Wille & The Bandits у основи је класичан трочлани блуз рок бенд, звуком сличан бенду Cream и Џимију Хендриксу (Jimi Hendrix) који по узору на њих помера границе звука и музичког правца на јединствен и неочекиван начин.
Ово је бенд који се сврстава у категорију прогресивне или светске музике због коришћења бизарније инструментације и еклектичког стила писања текстова. До сада је бенд био на турнејама са бендовима Deep Purple и John Balter Trio, а свирао је и на великим фестивалима широм Европе.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР