Рад “Пет прича” освојио другу награду

0

Рад “Пет прича” освојио другу награду на Трећем националном такмичењу за најбољи краткометражни филм “Сервантес приказује…” (2018)

Имамо задовољство да вас обавестимо да је рад наших ученица трећег разреда филолошког одељења, под називом Пет прича (Cinco historias), освојио другу награду на конкурсу за краткометражни филм на тему “Једна авантура у Хиспанској Америци”.

Институт Сервантес у Београду

Награђене ученице су: Вулић Катарина, Невена Радосављевић, Миљана Ивановић, Кристина Ђурић одељења III1 и Кристина Ранђеловић II1. Оне су освојиле следеће награде:

  • Учешће на радионици о прављењу и монтирању кратких видео материјала у САЕ институту, за сваког члана екипе, чији ће датум накнадно бити одређен.
  • Учешће на радионици анимације Stop Motion у Институту Сервантес у Београду, коју ће одржати члан Европске филмске академије, Дамијан Переа (Damijan Perea), чији ће датум накнадно бити одређен.
  • Ваучер од 3.000 динара за куповину гардеробе једног познатог шпанског бренда.

Професорки шпанског језика, Тањи Тодосијевић, намењена је  једна стипендија за курс усавршавања за професоре или курс шпанског у центру или онлине, који организује Институт Сервантес у Београду током школске 2018/19 године а нашој школи комплет књига на шпанском језику. Као што је већ познато, ово је трећа по реду освојена награда ученика наше школе на конкурсу који Институт Сервантес организује у сарадњи са САЕ Институтом од пре пар година. Прошле године су наши ђаци у два тима били добитници прве и друге награде и веома лепе утиске носе са учешћа на претходним радионицама али се свакако радују и са нестрпљењем исчекују наредне. Као добитнице прве награде имале су право на on-line курс шпанског језика за жељени ниво, који су 24.јуна ове године успешно завршиле а оно што их од новембра очекује јесте и полагање DELE испита за одређени ниво. Желимо им пуно среће у томе.

Овај успех није случајан будући да им шпански језик иде од руке а Миљана Ивановић и Катарина Вулић из победничког тима су и дугогодишњи чланови Школе анимираног филма из Јагодине. Ево шта оне кажу:

“Овог филма, као ни прошлогодишњег, не би било без помоћи Школе анимираног филма у чијем студију смо правиле филмове. Миљана и ја смо дугогодишњи чланови и у протеклих неколико година смо постигле сјајне резултате а 2012. смо основале фестивал Аниматор фест. Освајале смо награде у Италији,Грчкој, Индији, Аустралији, Русији, Бугарској као и у многим градовима у Србији а неке смо успеле да посетимо и угостимо.”

“Оно што ми је оставило највећи утисак је чињеница да смо и ове године освојиле једно од прва три места. Не могу а да не похвалим организацију Института Сервантес приликом додела награда. Срдачан дочек, пријатељска атмосфера,осећале смо се опуштено као да смо међу својим пријатељима. Такав дочек ми пружа осећај да увек изнова пожелим да се вратим овде.“ изјавила је Миљана Ивановић која је заједно са Кристином Ранђеловић присуствовала догађају док, нажалост, остале добитнице награда, из оправданих разлога, нису биле у могућности да се тог дана појаве на додели награда.

Уручење награда се одржало у суботу, 23.06.2018 у Свечаној сали Института Сервантес у Београду а у наставку можете погледати награђени  филм као и како је изгледало на изложеној селекцији најбољих радова међу којима се нашао и рад ученица Гимназије “Светозар Марковић“ из Јагодине. Још једном честитамо нашим ученицима, професорки Тањи и школи, захваљујемо се на уложеном труду и радујемо новим победама следеће године.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР