Radionici o snimanju i montiranju kratkih video materijala

0

U subotu, 21. septembra 2019. godine, učenice 3. razreda filološkog smera naše škole su prisustvovale Radionici o snimanju i montiranju kratkih video materijala  koja se održala u SAE institutu u Beogradu. Poseta radionici je jedna od  nagrada za pobedu na prošlogodišnjem konkursu za snimanje kratkometražnog filma organizovanom od strane istituta Servantes. Kako nagrađeni maturanti zbog brojnih obaveza oko polaska na željene studije nažalost nisu bili u mogućnosti da prisustvuju ovom događaju i iskoriste jednu od osvojenih nagrada u dogovoru sa profesorom odlučeno je da učenice 3. godine prisustvuju ovom značajnom predavanju.  Radionicu je vodio Andreja Hamović, šef odseka za filmsku produkciju SAE instituta.

„Drago mi je da sam imala priliku da prisustvujem ovoj radionici jer sam dosta saznala o samom filmu i načinu snimanja istog, a i ovo iskustvo će mi svakako biti od velike pomoći jer planiram  da se prijavim na naredni konkurs za kratkometražni film sledeće godine“ kaže Milica Ranđelović, učenica 3. godine filološkog smera.

Nakon završene radionice, ucenicama je data prilika da posete Escape room. Na temu ,, Voodoo tales “ uspešno su rešile mnoge misterije i izašle pre predviđenog vremena. „Nikada nisam bila ljubitelj horor filmova i uvek sam ih se bojala, ali drago mi je da sam uspela da prevaziđem taj strah i bez problema izašla iz sobe“, izjavila je učenica 3. godine filološkog smera, Una Radosavljević.

U razgovoru sa Emom Milojević, učenicom 3. godine filološkog smera, saznajemo da joj je bila velika čast da prisustvuje radionici jer je veliki ljubitelj filmova i da je Escape room svakako doživljaj koji će dugo pamtiti.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR