Српски језик и књижевност – такмичења

0

Ученици Гимназије „Светозар Марковић“ пласирали су се на три најважнија републичка такмичења.

На Књижевној олимпијади која ће се одржати 13. маја у Сремским Карловцима, такмичиће се ученица I разреда, Ана Констатиновић (проф. Љиљана Ристић); ученице II разреда, Катарина Савић и Зорана Михајловић (проф. Марија Дикић); ученици III разреда, Алекса Бранисављевић (проф. Смиља Перуновић), Марија Димитријевић (проф. Марија Дикић) и Гордана Анђелковић (проф. Љиљана Ристић).

Окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“, одржала се 27. априла у Центру за културу Јагодина. Гимназија је имала троје представника: Марту Богосављевић, Зорану Јанковић и Уроша Лазовића. Зорана је освојила трећу награду рецитујући песму „Чизме“, Љубомира Симовића. Прво место и пласман на Републичку смотру освојио је Урош Лазовић, ученик проф. Смиље Перуновић. Песмом Бране Петровића „Када те остави она коју волиш“, Урош ће представљати школу на Републичкој смотри у Ваљеву, 19. маја.

У Тршићу, 27. маја 2018. године, на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе, нашу школу ће представљати ученик I разреда, Борис Рајић (проф. Љиљана Јевтић) и ученица II разреда, Катарина Савић (проф. Марија Дикић).

Срећно!

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР