Ученице наше школе успешно завршиле полагање ДЕЛЕ (DELE) испита, званичног сертификата за шпански језик

0

Ученице филолошког одељења четврте године Миљана Ивановић, Катарина Вулић и Невена Радосављевић су, између осталог, добро познате нашој школи по сталним учешћима на такмичењима за краткометражни филм на шпанском језику снимљен мобилним телефоном у оквиру националног такмичења „Сервантес приказује …“ у организацији Института Сервантес у Београду.

Поред учешћа, ученице су две године за редом освајале прву и другу награду, где је једна од истих била и бесплатно полагање ДЕЛЕ (DELE ) испита, званичног сертификата међународног карактера, који додељује Институт Сервантес у име Министарства образовања и професионалног усавршавања Шпаније. Миљана, Невена и  Катарина су у новембру прошле године успешно завршиле овај испит за ниво А2 и у мају ове године су им додељене дипломе. Подсећамо да је ученицама шпански језик факултативни предмет који се учи у филолошким одељењима од друге године и да су ученице испуниле сва очекивања у релативно кратком року учења овог, њима, пре свега, веома забавног и занимљивог језика. Честитамо им на успеху.

Четврти национални конкурс за најбољи краткометражни филм на шпанском језику снимљен мобилним телефоном 2019: „Сервантес приказује…“

И ове године наша школа има кандидате за четврти национални конкурс за најбољи краткометражни филм на шпанском језику снимљен мобилним телефоном 2019, чија је тема „500 година од Магеланове пловидбе око света“ (500 años de la circunnavegación). Рок за пријем радова ће бити отворен до 24.маја 2019. Имена победничких краткометражних филмова биће објављени 31. маја, а додела награда одржаће се 8. јуна 2019. Селекција најбољих радова биће изложена у просторијама Института Сервантес током истог дана. Желимо им пуно среће и унапред се радујемо њиховим успесима.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР