Филмски фестивал Слободна зона на својој Турнеји по Србији за викенд гостује у јагодинској Гимназији

0

Са задовољством вас обавештавамо да ће четири од седам најбољих филмова с 14. фестивалског програма, одржаног од 7. до 12. новембра у Београду, Новом Саду и Нишу, по избору публике и селектора фестивала, бити приказана и у Јагодини, у Гимназији „Светозар Марковић“.

Овом приликом вас позивамо да нам се придружите на јагодинској станици 13. Турнеје Слободне зоне, за викенд 11. и 12. маја.

Предводник овогодишњег избора је филм који је отворио новембарски фестивал у Београду, Новом Саду и Нишу. У питању је играни филм о руском новом таласу – „Лето“ (субота 11. мај, 20 ч), који осликава љубав, бунт и рокенрол у социјалистичком Лењинграду осамдесетих.

Претходи му шведски документарац „Бергман: година живота“ (субота 11. мај, 18 ч), о години када је Ингмар Бергман, један од најгенијалнијих редитеља свих времена, био у замаху своје каријере и снимио два ремек-дела, а режирао четири позоришна комада.

Још један светски хит који Турнеја Слободне зоне доноси на свој репертоар и који филмска критика назива и новом Kазабланком, јесте филм „Транзит“ најпознатијег немачког редитеља Kристијана Пецолда (недеља 12. мај, 18 ч), о избеглици из Немачке која преузима идентитет убијеног француског писца и покушава да пронађе његову жену.

Истиче се и играни филм „Три лица“ Џафара Панахија (недеља 12. мај, 20 ч), о младој Иранки којој родитељи не дозвољавају да студира глуму, већ би у складу с традицијом требало да се уда.

Више детаља о филмовима можете наћи на freezonebelgrade.org

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР