Jагодински матуранти први на електронском такмичењу из српског језика и књижевности које је окупило стотину ученика из целе Србије

0

Департман за српски језик и Департман за српску и компаративну књижевност Филозофског факултета у Нишу и ове године организовали су електронско интерактивно такмичење за матуранте, а будуће студенте. Ове године учествовало је двадесет екипа из Лесковца, Бабушнице, Власотинца, Ниша, Јагодине, Крушевца, Трстеника, Куршумлије и Блаца.

Победнички тим са предметним наставником

Прво место освојила је екипа „Хајдук”, ученици Гимназије „Светозар Марковић” у Јагодини, чији је предметни професор Ана Станковић. Победнички тим чинили су Зорана Михајловић, Јелисавета Милосављевић, Милан Милосављевић и Алекса Николић (одељење 4-5).

Друго место припало је екипи из Гимназије „Вук Караџић” у Трстенику, коју воде професорке Јелена Ранђеловић и Биљана Павловић. За треће место изборила се екипа ученика из нишке Медицинске школе „Др Миленко Хаџић”, окупљених под именом „Друштво живих песника”, под менторством професорке Нине Динић Милинковић.
Честитамо!

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР