Концерт Gert Taberner & Matteo E. Basta

0

Супер талентовани Герт Табернер (Gert Taberner) одржаће свој премијерни концерт у Јагодини у суботу, 13. априла 2019. године у холу јагодинске гимназије „Светозар Марковић“, уз подршку талентованог Matteo E. Basta из Италије.

Концерт почиње у 21.00 час, а карте се могу купити то вече на улазу у Гимназију, по цени од 500,00 динара и 200,00 динара за ђаке и студенте.

Изложеност култури на енглеском језику током одрастања у Франкфурту, у Немачкој, омогућило је Табернеру да, убрзо након завршетка школе, оде у Ванкувер како би даље усавршавао свој музички таленат, нарочито када је у питању писање песама. Својом музиком покушава да надомести оно што ових дана недостаје у међуљудским односима: концепт интимности.

„Fallen“:

Након окончања рада на својој првој плочи, наставља да истражује нове изазове, што га је одвело до Њујорка где даље развија своје вештине. Продуцент који му је помогао у раду на албуму је Давид Талларицо (David Tallarico).

Под утицајем музике какву стварају Дамиен Рице, Паул Симон (Damien Rice, Paul Simon ) и слични извођачи, песме на његовом EP  издању Fallen настоје да пренесу жудњу и наду, супростављене снажном осећају разочарања. Велики успех недавно је доживео и сингл са овог мини албума „In Need“ који се нашао у другој сезони популарне Netflixove серије SENSE8.

„In Need“:

„Герт Табернер је пронашао слатко место између фолка и поп-рока дира у срце са изузетном искреношћу“ – MusicNews.com

„Табернеров језгровит, али врло моћан Фаллен ЕП представља импресивну микро победу на много нивоа“ – moxipop.com

Matteо E. Basta је софистицирани кантаутор из Трста, прави виртуоз на акустичној гитари. У тинејџерским годинама свирао је у бендивима са прог-рок експерименталним фолк звуком, а својеврстан „пробој“ доживео је поп утицајима инспирисаним ЕP издањима за Мusic Force етикету из Рима и сингловима и видеоспотовима као што су „Lacrime“, „Milioni“, „That’s The Way It Is“ (у којем комбинује савремену продукцију укључујући електропоп елементе са фантастичним рифовима на акустичној гитари). Иако сви његови ЕP албуми садрже не баш ушећерене нумере снимљене углавом уживо са бендом у студију, како би демонстрирао и ухватио своју рокерскију страну, постепено је направио пун круг допустивши да његова поп страна у потпуности ишчезне, а страст за акустичним и дрвеним инструментима превлада и дошло је до поновног заљубљивања у властито фолк/рок порекло. Тренутно је у процесу снимања дугосвирајућег албума углавном отпеваног на енглеском, који истовремено делује модерно, са природно „заразним“ и world music звуцима.

„Teardrop“ (Massive Attack):

Маттео Е. Баста је наступао широм Италије, у Словенији, Аустрији, Немачкој, имао је две мини турнеје у Великој Британији, а свирао је и сарађивао са низом музичара као што су Stu Larsen (Passenger), Wallis Bird, словеначка поп звезда и краљица флауте Тинкара Kовач, Rachel Sermanni, Yuko, Bill Thoms.

„That’s The Way It Is“:

Такође, постепено је трансформисао моћни пратећи бенд у променљиву категорију, флуктуирајући од комплетног састава са гудачким квартетом, преко динамичног акустичног трија до увек узбудљивих соло наступа са прегршт различитих инструмената, и изненађујућим, занимљивим звучним пејзажима са својим лоод педалама.

„Pleasure & Pain“:

Уколико спадате у публику којој се допада оно што раде Ben Harper, Passenger, Mumford & Sons, велика је вероватноћа да ће вам се свидети и музика коју ствара Matteo E. Basta.

 

 

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР