Својим акцијама, ученици одељења II-1 показали да су друштвено одговорни млади људи

1

Ученици одељења II-1 су показали да им је поред доброг успеха важно да буду и друштвено одговорни млади људи.

Ови ученици су крајем децембра 2018. године покренули акцију прикупљања слаткиша за пакетиће за особе које на неки начин немају толико среће као они. Веома смо поносни на чињеницу да се на ову акцију одазвао велики број ученика и наставника наше школе, тако да су ученици успели да направе око 40 пакетића. Пакетиће су уручили штићеницима Дневног боравка и деци која су се 31.12.2018. године затекла на дечијем одељењу болнице у Јагодини, и тиме им бар мало улепшали почетак ове године.

Дана 09.04.2019. године, су ученици овог одељења одлучили да дају свој допринос озелењавању града у коме живимо тако што су са представницима Градског зеленила организовали акцију сађења једног платана на Беличком кеју.

Надамо се је ово тек прво дрво које су засадили и да су његовом садњом започели нешто што ће постати традиција ученика Гимназије ,,Светозар Марковић’’, а то је да помогну да наш град буде што зеленији. Овом приликом се захваљујемо и представницима Градског зеленила који су нас подржали у тој нашој идеји и помогли да је реализујемо.

Одељенски старешина II-1, Александра Секулић

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР