Koнцерт Shilpa Ray

0

Америчка кантауторка чији се музички стил може описати као блуз панк на који није остао имун ни велики Ник Кејв (који ју је повео на европску турнеју), Шилпа Реј (Shilpa Ray) одржаће концерт у среду, 31. јула 2019. године у Гимназија „Светозар Марковић“ Јагодина са почетком у 21 час.

Улазнице:

200 РСД – промотивна цена (за основце/средњошколце/универзитет)

600 РСД – претпродаја (Atlantic Travel)

800 РСД – на дан концерта

Издвојено је за ђаке и 10 бесплатних улазница, да бисте дошли до њих требате контактирати господина Владимира Милановића на телефон: +38163626027

Резервација улазница могућа путем мејла: office@rocksvirke.com (име и презиме, контакт телефон).

Шилпа Реј (Shilpa Ray) је америчка кантауторка чији се музички стил може описати као блуз панк. Управо овај стил пореде са извођачима као што су Blondie, The Cramps i Screamin’ Jay Hawkins, док њен вокал упоређују са Пати Смит (Patti Smith), Ником Кејвом (Nick Cave) и Елом Фицџералд (Ella Fitzgerald). Њен први пројекат под псеудонимом Beat the Devil објављен је 2006. године, али је бенд убрзо распуштен након првог и јединог издања.

„Nocturnal Emissions“:

Након тога, Схилпа Раy је наставила соло каријеру заједно са пратећим бендом Her Happy Hookers. Деби албум новоформиране групе „ A Fish Hook An Open Eye “ објављен је 2009. године, а један од продуцената био је и Џеј Браун (Jay). Уследио је 7’’ сингл „ Venus Shaver/Natural Selection “ што је прво издање за Knitting Factory Records. Наредни дугосвирајући албум са бендом Her Happy Hookers „Teenage and Torture “ у јануару 2011. је угледао светлост дана. Ова плоча омогућила је музичарки из Бруклина европску турнеју са Ником Кејвом (Nick Cave), као и објављивање ЕП издања за његову етикету Bad Seed LTD.

„Pirate Jenny“ (featuring Nick Cave & Warren Ellis):

Кејв је 2013. године објавио њен ЕП „ It’s All Self Fellatio, Shilpa Ray “ након распуштања Her Happy Hookers и турнеја где је Схилпа наступала са Nick Cave and the Bad Seeds иi Grinderman. Поред овога, њен бенд је отварао концерте за Sharon Van Etten, Jon Spencer Blues Explosion и Nicole Atkins.

„EMT Police and Fire Department“:

Затим, Схилпа прелази у Northern Spy Records за које прво објављује ЕП „ Make Up/What a Diffr’nce A Day Makes “ на којем се налазе обраде песама Лу Рида (Lou Reed) и Дине Вошингтон (Dinah Washington), односно ЛП плочу „ Last Year’s Savage “. Актуелни албум „Доор Гирл“ је објавила 2017. године.

„Burning Bride“:

Нови албум, како пише NPR Music, „успева да ухвати ноћни живот Њујорка у свом његовом прљавом и знојавом хаосу и даје оштар коментар на живот у безосећајном граду“.

„Morning Terrors Nights of Dread“:

„ Door Girl “, који је директна референца на време које је Схилпа провела радећи на вратима њујоршког бара Пианос, изоштрава портрете ноћног живота и црпи креативну снагу из репутације Њујорка као града тешког за преживљавање.

„Audiotree Live Session“:

Њен глас – јединствен у савременој популарној музици због своје блиставе несавршености – врло одлучно и бескомпромисно пружа константан коментар стања људске свести. Њена запажања прикупљена су током бескрајних ноћи док је гледала људе у свом природном стању. Наизглед сновита и реалистична, „ Door Girl “ представља портрете ноћног живота уз одјек и повратну информацију, откривајући напредан ниво квалитета продукције кроз који је чак и савршено снимљени бубањ једнако присутан и оштар као лош задах пијанца који заспи на својим лактовима. То је прича о граду који живи и дише на својим најосновнијим нивоима, испричана од стране уметнице која је истовремено делом музичарка и мађионичарка и за коју је свака песма различит живот који је живела и удисала и искусила као свега неколико других.

„Burning Bride“ (Live):

Њено актуелно ЕП издање „ Nihilism “ објављено је средином маја прошле године. Инспирисана и написана након гледања Long Strange Trip, документарне серије о бенду Grateful Dead, песма „ Shoot This Dying Horse” је валцер по кишном дану која говори о томе како се лоше ствари могу десити било коме, у било које време на најразличитије и најбезначајније начине. Још директиније, то је прича о томе како си остављен у бару два дана пре Божића. Ниједан коњ није повређен приликом писања и снимања ове песме.

„Johnny Thunders Fantasy Space Camp“:

Додатно, Схилпа се одлучила на обраду песме „ Is It My Body “ коју у оригиналу изводи Alice Cooper. Ова песма се у великој мери вртела у комбију током турнеје на којој су промовисали „ Door Girl “. Она објашњава: „Када сам подробније обратила пажњу на стихове песме, схватила сам да кад би је отпевала жена, то би могла бити феминистичка химна. Ко би рекао да је Alice Cooper писао феминистичке песме?“

„Shoot This Dying Horse“:

„Њене песме су препуне проницљивих запажања у односу на очајне људе, некад сасвим лична -„ Manhattanoid Creepazoids“, „Revelations of a Stamp Monkey“ и „Rockaway Blues “; портрети су далеко од пријатних и засигурно више не блистају, испуњени осећајем светлости на крају тунела, испоручени уникатним вокалом“ – WNYC Soundcheck

„I Is What I Is“: https://youtu.be/ejP0ybedw6g

“ ‘Do or Girl ‘ затиче Шилпу Реј како њено већ првокласно писање песама издиже до нових, вртоглавих висина“ – Tiny Mix Tapes

Website: https://www.shilparay.net
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Shilpa_Ray
Facebook: https://www.facebook.com/shilpa.ray.9
Twitter: https://twitter.com/shilparayisgod
Instagram: https://www.instagram.com/shilparayofficial/
BandCamp: https://shilparay.bandcamp.com
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/504554
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2aBdKyqYmbMAxMFCujJSqw

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here