Прелиминарни резултати са пријемних испита за упис у школску 2019-20. годину

0

Овде можете видети прелиминарне резултате са пријемних испита за смерове:

  1. Обдарени ученици у филолошкој гимназији-живи језици – енглески језик
  2. Ученици са посебним способностима за рачунарство и информатику

Преузми резултате за филолошко одељење у ПДФ-у

Преузми решења (кључ) са пријемног из српског језика; Допуна решења

Преузми решења (кључ) са пријемног из енглеског језика; Допуна решења 1; Допуна решења 2; Допуна решења3

Преузми резултате за рачунарско одељење у ПДФ-у

Преузми решења (кључ) са пријемног – тест из математике

Кандидат или родитељ, односно законски заступник има право на увид у тест. Термин увида у писане тестове, као и улагање приговора, утврђује се Календаром уписних активности.

Приговори се подносе у школи у којој је реализован пријемни испит, дакле за филолошко одељење у Гимназији Светозар Марковић у Јагодини, а за рачунарско у Првој крагујевачкој гимназији.

Увид у тест из српско и енглеског језика за филолошко одељење у Гимназији Светозар Марковић у Јагодини омогућава школска комисија која дежура у школи у четвртак 06.06.2019. године од 8.00 до 16.00 часова.

Уколико кандидат сматра да постоје грешке у бодовању његовог рада, родитељ или законски заступник кандидата, има право да уложи приговор. Родитељ или законски заступник кандидата на одговарајућем формулару (преузми формулар за приговор – Образац 11), улаже писмени приговор школској комисији после увида у тест на дан објављивања прелиминарних резултата у складу са Упутством.

За тест из математике за упис на смер Ученици са посебним способностима за рачунарство и информатику ситуација је следећа:

ПОДНОШЕЊЕ ЖАЛБИ НА РЕЗУЛТАТЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ОДРЖАЋЕ СЕ У ЧЕТВРТАК 06.06.2019.ГОДИНЕ ОД 8:00 ДО 13:00 ЧАСОВА У ПРОСТОРИJAМА ПРВЕ КРАГУЈЕВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ.

РЕШАВАЊЕ ЖАЛБИ НА РЕЗУЛТАТЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ОДРЖАЋЕ СЕ У ЧЕТВРТАК 6.06.2019.ГОДИНЕ ОД 13:00 ДО 16:00 ЧАСОВА У ПРОСТОРИJAМА ПРВЕ КРАГУЈЕВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ.

Објављивање коначних резултата

Коначни резултати пријемног испита објављују се у школи у којој се полагао пријемни испит у складу са Законом о заштити података о личности у периоду који је одређен Календаром уписних активности, тј. у петак 07.06.2019. године до 12.00 часова.

Упис ученика у средњу школу спроводи се у складу са Правилником о упису ученика у средњу школу, а по динамици која је одређена Календаром уписних активности.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here