PRIJAVA I POLAGANJE PRIJEMNIH ISPITA ZA UPIS U SPECIJALIZOVANA ODELJENJA

0

Učenici koji su se prijavili za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovane srednje škole i odeljenja će se prijavljivati slanjem mejla srednjoj školi na gimjag@mts.rs i popunjen elektronski obrazac prijave (prikačiti kao prilog mejla) i u tekstu mejla navesti generički broj koji su dobili pri prvom onlajn prijavljivanju početkom aprila meseca.

Preuzmi prijavu:

  • Obdareni učenici u filološkoj gimnaziji-živi jezici – engleski jezik (doc  pdf)
  • Učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (doc pdf)

U obrascu prijave se navodi šifra koju učenik dobija i upisuje se u njegovu knjižicu. Ove šifre će učenici dostaviti kada ih dobiju u matičnoj osnovnoj školi.

Škola potvrđuje prijem Prijave za polaganje prijemnog ispita tako što potvrdi prijem mejla (odgovor mejlom).

Učenici koji nisu uspeli da izvrše onlajn prijavu ili se nisu uopšte prijavili (nemaju generički broj), mogu da se prijave popunjavanjem i štampanjem obrasca iste prijave, koji lično predaju u dva primerka u školi koju  žele da upišu. Overen primerak prijave je dokaz da je izvršeno prijavljivanje.

Prijavljivanje za polaganje prijemnih ispita (slanjem mejla ili direktno) obavlja se od 18. do 21. maja 2020. godine. Srednja škola obezbeđuje da se u periodu od 8 časova do 20 časova, na mejl adresu koja je navedena i potvrđena od strane škole, potvrđuje prijem prijave. Učenici koji lično predaju prijavu u školi, moći će to da učine od 18. (ponedeljka) do 21. maja (četvrtak) u periodu od 9 časova do 14 časova kod sekretara škole.

Prijemni ispit:

Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (matematika) i prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku (matematika/fizika) biće organizovan u sredu 10.06.2020. godine.

Prijemni ispit u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima biće organizovan u petak 12.06. i subotu 13.06.2020. godine  (srpski/engleski jezik).

Kalendar prijemnih ispita

Preuzmi kalendar:

Kalendar prijemnih ispita

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR