ПРИЈАВА И ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНИХ ИСПИТА ЗА УПИС У СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ОДЕЉЕЊА

0

Ученици који су се пријавили за полагање пријемних испита за упис у специјализоване средње школе и одељења ће се пријављивати слањем мејла средњој школи на gimjag@mts.rs и попуњен електронски образац пријаве (прикачити као прилог мејла) и у тексту мејла навести генерички број који су добили при првом онлајн пријављивању почетком априла месеца.

Преузми пријаву:

  • Обдарени ученици у филолошкој гимназији-живи језици – енглески језик (doc  pdf)
  • Ученици са посебним способностима за рачунарство и информатику (doc pdf)

У обрасцу пријаве се наводи шифра коју ученик добија и уписује се у његову књижицу. Ове шифре ће ученици доставити када их добију у матичној основној школи.

Школа потврђује пријем Пријаве за полагање пријемног испита тако што потврди пријем мејла (одговор мејлом).

Ученици који нису успели да изврше онлајн пријаву или се нису уопште пријавили (немају генерички број), могу да се пријаве попуњавањем и штампањем обрасца исте пријаве, који лично предају у два примерка у школи коју  желе да упишу. Оверен примерак пријаве је доказ да је извршено пријављивање.

Пријављивање за полагање пријемних испита (слањем мејла или директно) обавља се од 18. до 21. маја 2020. године. Средња школа обезбеђује да се у периоду од 8 часова до 20 часова, на мејл адресу која је наведена и потврђена од стране школе, потврђује пријем пријаве. Ученици који лично предају пријаву у школи, моћи ће то да учине од 18. (понедељка) до 21. маја (четвртак) у периоду од 9 часова до 14 часова код секретара школе.

Пријемни испит:

Пријемни испит за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику (математика) и пријемни испит за ученике са посебним способностима за физику (математика/физика) биће организован у среду 10.06.2020. године.

Пријемни испит у филолошким гимназијама и филолошким одељењима биће организован у петак 12.06. и суботу 13.06.2020. године  (српски/енглески језик).

Календар пријемних испита

Преузми календар:

Календар пријемних испита

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here