Radionica animacije za pobednike konkursa

0

Radionica animacije Stop Motion organizovana za pobednike III Nacionalnog takmičenja pod nazivom „Servantes prikazuje…“ je održana u Institutu Servantes 6. oktobra ove godine.  Radionicu je održao jedan od najvećih predstavnika animacije u Evropi, Damijan Perea, osnivač i direktor Međunarodnog filmskog festivala animacije, vizuelnih efekata i video igrica – Animayo koji se već dvanaest godina održava na Kanarskim ostvima, u Los Anđelesu, Mumbaju, Barseloni i Madridu. Kao nosioci druge nagrade za rad Pet priča (Cinco historias), na ovogodišnjem Nacionalnom takmičenju za najbolji kratkometražni film snimljen na španskom jeziku, učenice naše škole Katarina Vulić, Miljana Ivanović, Kristina Đurić, Nevena Radosavljević (IV1) i Kristina Ranđelović III1 bile su pozvane od strane Instituta Servantes da zajedno sa svojom profesorkom Tanjom Todosijević prisustvuju ovom fantastičnom i jedinstvenom događaju. Katarina i Miljana su i dugogodišnji članovi Škole animiranog filma u Jagodini i ovo je bila zgodna prilika da sarađuju sa svetski priznatim stručnjakom iz oblasti animacije i da nauče mnogo o tehnici Stop Motion od pravog profesionalca. Radionica se održala na španskom i engleskom jeziku, u dogovoru sa učenicima na licu mesta.

Pored ove prilike koja im se pružila , kao deo nagrade za osvojeno drugo mesto na takmičenju, učenice su dobile i vaučer za kupovinu garderobe jednog poznatog španskog brenda i učešće na radionici o pravljenju i montiranju kratkih video materijala  čiji će datum biti naknadno određen. Profesorki Tanji  uručena je jedna stipendija za kurs usavršavanja za profesore u centru ili online, koji organizuje Institut Servantes u Beogradu tokom školske 2018/19. godine a našoj školi namenjen je  komplet knjiga na španskom jeziku. Našim učenicama je ovo već druga godina za redom kako osvajaju jedno od prva tri mesta na takmičenja za kratkometražni film i imale su priliku da nekoliko puta ovim povodom posete Institut Servantes kao i SAE Institut u Beogradu. U nastavku možete pogledati  kakve utiske nose sa pomenute radionice kao i fotografije.

“Treća po redu radionica, nama najzanimljivija, bila je o animaciji. Radionicu o stop motion tehnici  je održao Damijan Perea, direktor i osnivač međunarodnog filmskog festivala “Animayo“. Iako nam animacija nije bila strana, bilo je lepo učiti o njoj na španskom i istovremeno vežbati naše umeće govora španskog jezika . Jako smo se lepo provele i nadamo se da ćemo sledeće godine moći da dođemo na neku od narednih radionica.“

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR