Радионица анимације за победнике конкурса

0

Радионица анимације Stop Motion организована за победнике III Националног такмичења под називом „Сервантес приказује…“ је одржана у Институту Сервантес 6. октобра ове године.  Радионицу је одржао један од највећих представника анимације у Европи, Дамијан Переа, оснивач и директор Међународног филмског фестивала анимације, визуелних ефеката и видео игрица – Animayo који се већ дванаест година одржава на Канарским оствима, у Лос Анђелесу, Мумбају, Барселони и Мадриду. Као носиоци друге награде за рад Пет прича (Cinco historias), на овогодишњем Националном такмичењу за најбољи краткометражни филм снимљен на шпанском језику, ученице наше школе Катарина Вулић, Миљана Ивановић, Кристина Ђурић, Невена Радосављевић (IV1) и Кристина Ранђеловић III1 биле су позване од стране Института Сервантес да заједно са својом професорком Тањом Тодосијевић присуствују овом фантастичном и јединственом догађају. Катарина и Миљана су и дугогодишњи чланови Школе анимираног филма у Јагодини и ово је била згодна прилика да сарађују са светски признатим стручњаком из области анимације и да науче много о техници Stop Motion од правог професионалца. Радионица се одржала на шпанском и енглеском језику, у договору са ученицима на лицу места.

Поред ове прилике која им се пружила , као део награде за освојено друго место на такмичењу, ученице су добиле и ваучер за куповину гардеробе једног познатог шпанског бренда и учешће на радионици о прављењу и монтирању кратких видео материјала  чији ће датум бити накнадно одређен. Професорки Тањи  уручена је једна стипендија за курс усавршавања за професоре у центру или онлине, који организује Институт Сервантес у Београду током школске 2018/19. године а нашој школи намењен је  комплет књига на шпанском језику. Нашим ученицама је ово већ друга година за редом како освајају једно од прва три места на такмичења за краткометражни филм и имале су прилику да неколико пута овим поводом посете Институт Сервантес као и САЕ Институт у Београду. У наставку можете погледати  какве утиске носе са поменуте радионице као и фотографије.

“Трећа по реду радионица, нама најзанимљивија, била је о анимацији. Радионицу о stop motion техници  је одржао Дамијан Переа, директор и оснивач међународног филмског фестивала “Animayo“. Иако нам анимација није била страна, било је лепо учити о њој на шпанском и истовремено вежбати наше умеће говора шпанског језика . Јако смо се лепо провеле и надамо се да ћемо следеће године моћи да дођемо на неку од наредних радионица.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here