Светски признати блуз/рок гитариста, Гвин Ештон (Gwyn Ashton – artist page) одржаће концерт 27. октобра у холу јагодинске гимназије

0

Светски признати блуз/рок гитариста, Гвин Ештон (Gwyn Ashton – artist page) одржатиће концерт 27. октобра у холу јагодинске гимназије (Слободана Пенезића Крцуна 1, Јагодина) на коме промовишу актуелни студијски албум „Solo Elektro“ у организацији концертне агенције RockSvirke.com са почетком у 21 час.

Велшко-аустралијски музичар Гвин Ештон завршио је нови, врели албум кога промовише на новој европској турнеји поново се представљајући као једночлани прогресивни алт блуз бенд.

У два сата Ештон нас води на еклектично музичко путовање, препуно властитих оригиналних песама и других произвољних обрада; од акустичних корена, блуза и wорлд мусица до палете електричног хард-рок блуза, гаражног рока из шездесетих и британске психоделије користећи мноштво инструмената, укључујући модел Лиутарт италијанске гитаре, специјално израђене за њега.

Без сетлисте, Ештон спонтано слика свој свет углавном из осам студијских албума које је до сада објавио. Његово писање песама и музичка спретност на различитим гитарама, од резонатор до лап-стил гитаре, помешаних са френетичним слајдом, масним басовима, убитачним бубњарским ритмом и ло-фи вокалима, чине га једним од најоригиналнијих савремених уметника на данашњој сцени.

„Solo Elektro“ је нови албум награђиваног мулти-инструменталисте Гвина Ештона који комбинује ло-фи гаражни рок са стонером и дисторзираним блуз-рок звуком. Редефинишући појам соло уметника, Ештон је направио храбар искорак у каријери будући да је све инструментале снимао истовремено, а не слагањем и прекрајањем миксовањем. Песме у којима доминирају гитарски рифови са прљава три акорда рок музике стоје раме уз раме се мелодичним радио-фриендлy нумерама са заразним темама које је написао заједно са својим сарадником Геријем Аленом (Garry Allen).

У сред централноевропске турнеје, Ештон је поставио своју опрему и мобилни студио у једној соби у Чешкој Републици и разбацао микрофоне око „бојног поља“ како би снимио оно што ће за резултат имати ново издање. Са циљем да ухвати ливе звук на албуму, без додатног сређивања, Ештон је стрпљиво проводио дане експериментишући и снимајући сваку песму док се перформанс, тајминг и инспирација нису коначно спојили како би створио магију.

Website: http://www.gwynashton.com
Facebook: https://www.facebook.com/gwynashtonmusic
YouTube: https://www.youtube.com/results?search_query=Fabtonerecordsuk

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР