Канадски трип хоп, електро бенд Еlsiane, одржаће концерт у холу јагодинске гимназије

0

Канадски трип хоп, доунтемпо, електро бенд Еlsiane (Канада) одржаће концерт 18. новембра у холу јагодинске гимназије Светозар Марковић,  на коме промовишу 3. студијски албум “ Death of the Artist “ у организацији концертне агенције RockSvirke.com са почетком у 21 час.

Елсиане (Еlsiane ) је канадски бенд који чине Елсијан Каплет (Elsieanne Caplette) и Стефан Сото (Stephane Sotto). Бенд су основали 2000. године у Монтреалу. Сото је талентован, самоук и инстиктиван бубњар док је певачица Каплет мулти-инструменталиста са изванредним гласом и класичним музичким образовањем које је похађала у свом родном граду Лими (Перу). Заједнички сензибилитет према жанровима као што су џез, рок, електроника и светска музика, као и према бендовима Massive Attack и Portishead, довео је до јединствене креативности између Caplette и Sotto.

Деби албум ’ Hybrid’ објавили су 2007. године и одмах су почела да пристижу призњања из свих делова света. Уследиле су северноамеричке турнеје са бендовима Delerium и Beast, као и наступи на фестивалима Montreal International Jazz Festival и Toronto International Film Festival. Колаборације са Оливијером Дуфуром (Olivier Dufour ; музика за прославу 400-годишњице града Квебек (Quebec)), немачким електро маговима Booka Shade, као и са чувеном компанијом Cirque du Soleil, зацементирале су статус дуа Елсиане као једног од најперспективнијих бендова који долазе са северноамеричког континента.

2012. године Елсиане издају свој други албум ’Mechanics of Emotion’ на којем су представили нови осећај за светлост и сенке унутар својих дубоких и мистичних трип-хоп мелодија. Уследили су концерти у Русији, Пољској, Грузији, Турској, Чешкој, Италији, Португалији, Шпанији, Немачкој, Аргентини и Мексику.

Актуелни, трећи студијски албум ’Death of the Artist’ самостално су издали почетком 2017. године и за своје ново уметничко дело одмах добили изузетно позитивне реакције од својих верних фанова као и одличне оцене од разних музичких критичара.

„Да су Bjork и Billy Holiday имали дете, потомак би био Elsiane“ – Craig Norris, CBC Radio 3

„Мистично и космично, амбијентална музика овог дуа из Монтреала увлачи нас у еуфорију која нас носи далеко од баналности свакодневнице. Предивно!“ – Clin D’Oeil

„Експериментално ремек-дело! Немогуће је одредити жанр овог бенда. Имају потенцијал да допру до великог броја фанова и љубитеља различитих музичких праваца.“ – Aso Tamaki, Sputnik Music

„До скора сам цинично тврдио да се у будућности неће појавити ниједан уметник који ће успети да парира чувеној Bjork у смислу апсолутног самопоуздања преношења личних емоција јединственим гласом. А онда су се појавили Elsiane! Вокал Elsieanne Caplette је једноставно изванредан док су интелигентне мелодије виолина, гитара и бас деоница уједињене око неумољивих ритмова за које је задужен бубњар и перкусиониста Stephane Sotto.” – The Manitoban

http://www.elsiane.com

https://www.facebook.com/elsiane

https://www.youtube.com/user/vaporous07

https://www.instagram.com/elsiane_official/

https://soundcloud.com/elsiane

http://www.deezer.com/us/artist/260586

https://open.spotify.com/artist/0gbJdZ0gqf7y9NnCbfV3vp

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here