Свит џримз ар мејд оф диз!

0

Снови су слике које видимо док спавамо. Због своје нереалности и ширине, али и вероватног начина настајања, снови су постали и синоним за наше најдубље жеље. Сви људи сањају, чак и животиње. Неки сањају у боји, неки имају искључиво црно – беле снове, нечији су релативно реални, нечији су бизарни и апстрактни. Али једно је сигурно – снови су симболичке природе, они се манифестују као скуп метафора и представљају поруке које нам наша подсвест шаље. Правилно тумачење снова може бити врло корисно за сваког појединца. Ево једног кратког сановника који вам може помоћи да правилно протумачите мистичне поруке везане за Гимназију:

Гимназија – уколико сањате зграду Гимназије, то може имати много значења. Углавном ћете сањати и друге ствари као што су ваши другови или омиљен професор, а од тога зависи и даље тумачење. Важно је напоменути да је јако лош знак уколико улазите на главни улаз, а не на учинички као сваки добар ђак. То значи да ћете упасти у разне ствари и проблеме, али за то ћете бити искључиво ви криви.

Двориште – Ах, то дивно двориште! Мушкарци који се зноје и девојке које трачаре! Нико није савршен, али то су ваши другови. Због тога је двориште знак пријатељства, радости и срећних дешавања. Посебно добар знак је ако је време сунчано – кишовито време може означавати досаду.

Учионица – може имати двосмислено значење. Уколико је пуна вредне деце, има слично симболично значење као и школско двориште. Уколико је празна, означава дубоку празнину у вама. Испуните ту празнину једном гурманском с пуног лука, а ако то не помогне, обратите се психијатру.

Контролна вежба – као и у јави, и у сну је контролна вежба симбол чистокрвне Божије неправде која вас гази и пљује као да сте највећи шлајм. Сећате се оног 364. задатка из Кругове збирке за који сте рекли: „Ма дај, неће баш њега да стави на контролну!“? Е баш тај задатак ће се појавити и загорчати вам живот! Књиге у шаке и папир на астал, у супротном вам се црно пише.

Клавир – сви знате диван пианино у холу наше школе. Музика је израз најдубљих људских осећања, јер шта рећи не могу рећи, ноте говоре с лакоћом. Ослушните ту музику. Да ли неко уз њу пева? Звучи ли вам мелодија познато? Ствар је врло једноставна – срећне и брзе мелодије означавају успех и радост, тижне баладе означавају лош социјални живот.

Распуст – нема посебно симболично значење. Само сте много у бедаку када вас мајка полије хладном водом у седам сати и подсети вас на то да сте (м)ученик који мора редовно да се бори против војске ирационалних једначина. „Добро јутро!“

Мување – џаба сте се понадали – мување у школи функционише у сновима подједнако лоше колико и у правом животу. Наредну недељу провешћете искључиво с баком или деком уз „Слагалицу“. „Добро вече!“

Степенице – најмистичнији од свих симбола. Сви се редовно пењемо уз то големо брдо. Stairway to heaven није сигурно. Пентрање уз степенице у сновима означава да ћете имати пуно мука и рада, који ће додуше бити добро награђени уколико све издржите. Силазак низ степенице је далеко лакши, али брзина којом ће ваш живот ићи низбрдо након овог сна ће учинити да се осећате као да возите Porsche кабриолет низ Highway to Hell. Одајте тој питањи почаст коју заслужује, и проћићете добро. Милостиве су наше степенице.

Аутор: Милош Милохановић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here