Učenice naše škole uspešno završile polaganje DELE (DELE) ispita, zvaničnog sertifikata za španski jezik

0

Učenice filološkog odeljenja četvrte godine Miljana Ivanović, Katarina Vulić i Nevena Radosavljević su, između ostalog, dobro poznate našoj školi po stalnim učešćima na takmičenjima za kratkometražni film na španskom jeziku snimljen mobilnim telefonom u okviru nacionalnog takmičenja „Servantes prikazuje …“ u organizaciji Instituta Servantes u Beogradu.

Pored učešća, učenice su dve godine za redom osvajale prvu i drugu nagradu, gde je jedna od istih bila i besplatno polaganje DELE (DELE ) ispita, zvaničnog sertifikata međunarodnog karaktera, koji dodeljuje Institut Servantes u ime Ministarstva obrazovanja i profesionalnog usavršavanja Španije. Miljana, Nevena i  Katarina su u novembru prošle godine uspešno završile ovaj ispit za nivo A2 i u maju ove godine su im dodeljene diplome. Podsećamo da je učenicama španski jezik fakultativni predmet koji se uči u filološkim odeljenjima od druge godine i da su učenice ispunile sva očekivanja u relativno kratkom roku učenja ovog, njima, pre svega, veoma zabavnog i zanimljivog jezika. Čestitamo im na uspehu.

Četvrti nacionalni konkurs za najbolji kratkometražni film na španskom jeziku snimljen mobilnim telefonom 2019: „Servantes prikazuje…“

I ove godine naša škola ima kandidate za četvrti nacionalni konkurs za najbolji kratkometražni film na španskom jeziku snimljen mobilnim telefonom 2019, čija je tema „500 godina od Magelanove plovidbe oko sveta“ (500 años de la circunnavegación). Rok za prijem radova će biti otvoren do 24.maja 2019. Imena pobedničkih kratkometražnih filmova biće objavljeni 31. maja, a dodela nagrada održaće se 8. juna 2019. Selekcija najboljih radova biće izložena u prostorijama Instituta Servantes tokom istog dana. Želimo im puno sreće i unapred se radujemo njihovim uspesima.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR