5. регионални Сајам науке, обрзовања и уметности НОУ фест 2017.

0

16. и 17. марта 2017. године одржао се пети по реду регионални Сајам науке, обрзовања и уметности  НОУ фест у просторијама Високе медицинске школе у Ћуприји са слоганом „Одличан 5“. Идеја сајма је популаризација и предтављање научних институција и достигнућа, као и да се ученицима завршних разреда основних и средњих школа пруже детаљне информације о факултетима и средњим школама у нашој замљи.

И ове године, Гимназија „Светозар Марковић“ коју су представљале наставнице Невена Петровић и Дарија Тодоровић Сојевић као и ученица филолошког одељења четврте године Јована Стефановић , успешно се представила свим заинтересованим посетиоцима. Представнице наше школе  давале су све релевантне информације о упису и плану и програму школе, а одговарале су и на сва питања која су имали „мали“ матуранати.

Ученици наше школе посетили су занимљива предавања Института за нуклеарне науке „Винча“, а имали су прилике и да се упознају са различитим факултетима који су се представљали на сајму. Стручна служба упознала се са презентацијама фондације „Еразмус +“ и тиме добила важне информације о могућностима аплицирања за различите пројекте које ова организација спроводи у образовним установама.

Професорка српског језика и књижевности др Александра Петровић одржала је посећено и занимљиво предавање на тему “Књижевност и rock and roll“.

Ученице одељења 3/5 наше школе Перић Теодора, Милутиновић Мина и Јанићијевић Тамара учествовале су у презентацијама Института за нуклеарне науке „Винча“ као део њиховог тима.

Овде можете погледати репортажу РТВ Коперникус Јагодина о одржаном НОУ фесту у којој су интервју дале и представнице наше школе.

школски психолог
Тодоровић Олга

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here