Додела награда и признања за освојено прво место наших матураната у Институту Сервантес

0

У суботу 8. јуна у просторијама Института Сервантес матуранти наше школе заједно са својим ментором, професорком шпанског језика, Тањом Тодосијевић, имали су ту част да присуствују додели награда за освојено прво место у категорији за најбољи краткометражни филм на шпанском снимљен мобилним телефоном . Истог дана победници су имали прилике да присуствују представљању свог филма али и радова других награђених учесника на тему „500 година од Магеланове пловидбе светом”. Поред тога у пријатној атмосфери дружили су се и упознали са културним активностима Института Сервантес . Четврти национални конкурс „Сервантес приказује…“ подразумевао је, осим ове категорије, и категорију за најбољи стрип на шпанском језику на дату тему намењено ученицима основних школа који уче шпански.

Још једном подсећамо које су награде додељене нашим најбољим ученицима на овом такмичењу као и професорки и нашој школи.

  1. Учешће на радионици о прављењу и монтирању кратких видео материјала у САЕ институту, за сваког члана екипе, која ће се одржати у суботу 21. септембра 2019. године
  2. По један курс шпанског језика on – line, AVE Global, са тутором, за сваког члана екипе, који се могу искористити најкасније у року од годину дана од датума одлуке жирија.
  3. По једна бесплатна пријава на DELE испит за школарце за сваког члана екипе. Ове пријаве се могу искористити најкасније у року од годину дана од датума одлуке жирија.
  4. Ваучер од 5.000 динара за сваког члана екипе за куповину гардеробе једног познатог шпанског бренда.
  5. Улазница за игру Robin Hood (Escape Room) у Београду коју треба искористити на дан преузимања награде, 8. јуна 2019.године

За професора и ментора на пројекту чији су ученици освојили прву награду, Тању Тодосијевић, уследила је једна стипендија за посебан курс за формацију професора који ће се одржати, у школи Цолегио Делибес, у Саламанки, у току лета, у трајању од недељу дана, уз покривене трошкове смештаја, хране, кулктурних активности итд. Ова награда је омогућена захваљујући сарадњи Института са Удружењем професора шпанског језика Србије (APES) који су великодушно понудили ову стипендију и овим путем им се награђени професор још једном срдачно захваљује.

Такође, за професорку Тању, као још једна награда, уследио је курс усавршавања за професоре или курс шпанског у центру Института Сервантеса или онлине курс током школске 2019/ 2020 године.

Школа чији су ученици освојили прву награду такође је на поклон добила комплет књига на шпанском језику.

На крају се још једном захваљујемо Институту Сервантес и САЕ Институту у Београду на дугогодишњој сарадњи и организацији овакве врсте такмичења која се показала као изузетно значајна за ученике и њихово ангажовање за шпански језик, као и Удружењу професора шпанског језика који су професору омогућили путовање у Шпанију.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР