Прва награда на Четвртом националном такмичењу “Сервантес приказује …“ ( 2019 )

0

Рад “Сновиђење” освојио прву награду на  Четвртом националном такмичењу за најбољи краткометражни филм на шпанском језику снимљен мобилним телефоном на тему „500 година од Магеланове пловидбе око света “

Добро је познато да ученици наше школе, који уче шпански језик, већ три године уназад активно учествују на Националном такмичењу за краткометражни филм, који организује Институт Сервантес у сарадњи са САЕ Институтом у Београду и да поред тога постижу изузетне успехе и освајају прва места као и бројне награде и признања на селекцији најбољих филмова на шпанском језику.

Ове године обележава се 500 година од почетка чувене Магеланове експедиције око Земље. Како би се обележио овај значајан јубилеј, тема овогодишњег конкурса била је „500 година од Магеланове пловидбе око света“. Имамо задовољство да вас обавестимо да је рад наших матураната под називом “La creación de un sueño“ (“Сновиђење”) освојио прву награду на селекцији најбољих краткометражних филмова на шпанском језику снимљен мобилним телефоном.

Прво место освојили су следећи ученици: Брадић Александар IV-3 (редитељ филма), Станимировић Милица  IV-1, Недељковић Анђела IV-1, Костић Невена IV-3 и Рацић Миона IV-3. Најбољи међу најбољима освојили су следеће награде :

  1. Учешће на радионици о прављењу и монтирању кратких видео материјала у САЕ институту, за сваког члана екипе, која ће се одржати у суботу 21. септембра 2019. године
  2. По један курс шпанског језика on – line, AVE Global, са тутором, за сваког члана екипе, који се могу искористити најкасније у року од годину дана од датума одлуке жирија.
  3. По једна бесплатна пријава на DELE испит за школарце за сваког члана екипе. Ове пријаве се могу искористити најкасније у року од годину дана од датума одлуке жирија.
  4. Ваучер од 5.000 динара за сваког члана екипе за куповину гардеробе једног познатог шпанског бренда.
  5. Улазница за игру Robin Hood (Escape Room) у Београду коју треба искористити на дан преузимања награде, 8. јуна 2019.године

За професора и ментора на пројекту чији су ученици освојили прву награду, Тању Тодосијевић, уследила је једна стипендија за посебан курс за формацију професора који ће се одржати, у школи Цолегио Делибес, у Саламанки, у току лета, у трајању од недељу дана, уз покривене трошкове смештаја, хране, кулктурних активности итд. Ова награда је омогућена захваљујући сарадњи Института са Удружењем професора шпанског језика Србије (APES) који су великодушно понудили ову стипендију и овим путем им се награђени професор још једном срдачно захваљује.

Такође, за професорку Тању, као још једна награда, уследио је курс усавршавања за професоре или курс шпанског у центру Института Сервантеса или онлине курс током школске 2019/ 2020 године.

Школа чији су ученици освојили прву награду такође је на поклон добила комплет књига на шпанском језику.

Додела признања и представљање најбољих радова биће одржано у суботу 8.6. у просторијама Института Сервантес у 12 часова. Честитамо и дјацима и професорки на овом изузетном пласману и дивним наградама и чекамо утиске са доделе награда.

У даљем прилогу можете погледати овај оригинални кратки филм на шпанском језику као и видео прилог репортаже о овом изузетно значајном успеху наших невероватних ученика.

прилог Коперникус РТВ Јагодина о овом догађају:

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here