Додела PASCH- плакете Гимназији „Светозар Марковић у Јагодини

0

Гимназија „Светозар Марковић“ у Јагодини је 13. 11.2023. примила у посету важне госте из Амбасаде СР Немачке: Мигуела Валтерајта, руководиоца одељења за штампу и културу у Амбасади СРН, Јаника Јесилкоца, сарадника у амбасади као и Биргит Шојрер,стручног саветника за немачки језик у Централи за школство у иностранству. Повод за посету је био предаја PASCH плакете нашој гимназији чиме је она постала партнер Савезне Републике Немачке у пројекту „ Школе- партнери будућности“.

PASCH је скраћеница за „Школе – партнери будућности“. То је иницијатива немачког Министарства спољних послова која делује широм света укључујући основне и средње школе у којима се интензивно учи немачки језик. То нашој школи отвара врата за размену ученика, размену наставника,сталну бригу за наставу немачког језика у нашој гимназији, опремање кабинета за немачки језик наставним средствима , учествовање у многим пројектима.

Ову престижну плакету школа је добила захваљујући одржавању DSD испита за немачку језичкудиплому као и преданом раду на учењу немачког језика. Испит се полаже у школи већ 12 година и бесплатан је за наше ученике.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here