Најбољи резултати постигнути на такмичењима у школској 2015/16 години

0

Резултати такмичења у школкој 2015/2016 години

Републичко такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у Тршићу, 29.05.2016. године. Нашу школу представљало је шесторо ученика. Невена Грујић и Теодора Грујић (други разред), Милена Милосављевић и Исидора Вулић (трећи разред), Милојка Рибаћ и Борис Миленовић (четврти разред), у пратњи наставница Александре Петровић, Љиљане Јевтић Јовановић и Милице Миловановић. Треће место освојио је Борис Миленовић, друго место освојиле су Теодора Грујић и Милена Милосављевић, а прво место освојиле су Милојка Рибаћ и Исидора Вулић. Милојка Рибаћ и Борис Миленовић стекли су право на индекс на свим филолошким факултетима. Честитамо им на овом изванредном успеху.

У уторак, 24. маја 2016, у Дому културе у Ваљеву, одржана је Републичка смотра рецитатора „Песниче народа мог“. Наш округ и нашу школу представљала је Ива Гајић у пратњи наставнице Милице Миловановић. Ива је рецитовала песму Милене Марковић „Успаванка“.

У недељу, 22.05.2016, у Трећој београдској гимназији, одржано је Републичко такмичење из латинског језика. Нашу школу представљала је ученица првог разреда Анастасија Волчановска у пратњи професорице Душице Славић.
Честитамо!

Републичко такмичење из хемије одржано је у Нишу од 13. до 15. маја 2016. године. Нашу школу представљали су Михаило Пантић, Ана Стојановић, Анастасија Волчановска, Кристина Јовановић (први разред), Лука Коновалов, Невена Гајић (други разред) и Јована Нићифоровић (трећи разред) у пратњи професорица Душице Ивановић и Љиљане Милошевић Вукосављевић.
На основу урађеног теста, Ана Стојановић и Лука Коновалов имали су пласман на практични део такмичења са још тринаесторо ученика из целе Србије и освојили су трећу награду.
Честитамо!

Републичко такмичење из књижевности – Књижевна олимпијада, одржано је у Сремским Карловцима, 14.05.2016. године. Нашу школу представљали су ученици првог разреда Гордана Анђелковић, Марија Димитријевић, Петар Богдановић и Александар Брадић, и ученице трећег разреда Милена Милосављевић и Исидора Вулић, у пратњи наставница Љиљане Ристић, Љиљане Јевтић Јовановић, Смиље Перуновић, Татјане Милановић и Милице Миловановић. Треће место освојила је Милена Милосављевић, а друго место Исидора Вулић.
Честитамо им на успеху.

У недељу, 8. 05.2016. године, одржано је Републичко такмичење из биологије. Нашу школу представљали су Никола Дајић II и Матеја Јовановић IV у пратњи професорице Данијеле Васић. Честитамо.

У петак и суботу, 22. и 23. априла 2016. године, у Алексинцу је одржано Републичко такмичење из физике. Нашу школу представљали су Мара Чутура (I разред), Александар Динчић (II разред), Матеја Јовановић, Данијела Станојевић, Јована Нићифоровић (III разред), Ива Милојковић и Гојко Чутура (IV разред) у пратњи професорица Љиљане Николић и Андријане Ђомлије.
Похваљен је ученик Александар Динчић, а друго место освојио је Матеја Јовановић и стекао индекс за све факултете на којима је физика на квалификационом испиту. Честитамо!

Републичко такмичење у знању страних језика 2015/2016, одржано је у „XIV гимназији“, 17.04. 2016, у Београду. Ученици наше школе уз подршку професорица Марије, Душице и Милене (енглески – Марија Марковић, Лазар Миленковић, Филип Митровић, Душан Јовановић; француски – Милош Јеремић; шпански – Милојка Рибаћ, Јована Илић и Тамара Ђурић) постигли су завидне резултате, а Тамара Ђурић (IV/1) освојила је прво место и тако стекла индекс. Честитамо!

У суботу, 05. марта 2016. године, одржано је Државно такмичење из математике у Краљеву. Наши ученици поново су постигли изузетне резултате:
I разред: Анастасија Волчановска – 1. награда;
IV разред: Душан Јовановић – 3. награда и
III разред: Данијела Станојевић и Андреја Ђорђевић – похвале.
Честитамо!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here